219
Γιώργος Γαμπρίτσος και Κωνσταντίνος Ζούλας, το διοικητικό δίδυμο της δημόσιας τηλεόρασης |

Nielsen: Διψήφια ποσοστά για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 17:07
Γιώργος Γαμπρίτσος και Κωνσταντίνος Ζούλας, το διοικητικό δίδυμο της δημόσιας τηλεόρασης
|

Nielsen: Διψήφια ποσοστά για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 17:07

To στοίχημα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών δείχνει να κερδίζει η ΕΡΤ χάρη στο επίπεδο και την εγκυρότητα της ενημέρωσης που παρέχει έπειτα από χρόνια απαξίωσης.

Από τις πρώτες πρωτοβουλίες-στόχους της διοίκησης Ζούλα – Γκαμπρίτσου στην ΕΡΤ ήταν η αλλαγή στην εικόνα της ενημέρωσης και ο στόχος αυτός φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 σημειώνουν σταθερά αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασης.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία ης Nielsen, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 από 6,2% που είχε μεσοσταθμική τηλεθέαση τον Ιούνιο, ανέβηκε στο 8,8% τον Ιούλιο, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου πέρασε σε σταθερά διψήφια ποσοστά ξεπερνώντας κάποια από τα ιδιωτικά κανάλια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τελευταία στοιχεία της Nielsen, το διάστημα από 1η έως 15 Αυγούστου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 21:00, κατέγραψε μέση τηλεθέαση 11%, καθώς το παρακολουθούν καθημερινά περισσότεροι από 265.000 τηλεθεατές, οι οποίοι επιλέγουν τη δημόσια τηλεόραση για την ενημέρωσή τους.

Οπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η δημόσια τηλεόραση, η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ΕΡΤ επιβεβαιώνεται και από την τηλεθέαση των άλλων μεγάλων δελτίων της ΕΡΤ1 -στις 12.00 και στις 15.00- τα οποία επίσης καταγράφουν το τελευταίο διάστημα, διψήφια ποσοστά τηλεθέασης, όπως για παράδειγμα την προηγούμενη Κυριακή, με το δελτίο στις 15:00 να φτάνει στο 15,1%.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...