461
| ΙΝΤΙΜΕnews

Νέα απάντηση σε Ολυμπιακό: «Η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση με καμία ομάδα»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 15:37
|ΙΝΤΙΜΕnews

Νέα απάντηση σε Ολυμπιακό: «Η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση με καμία ομάδα»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 15:37

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει απρόσκοπτη στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Σε παρεπόμενη ερώτηση μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει τη σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά τριών μελών της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος θέλησε να επισημάνει ότι «η κυβέρνηση ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι σε αντιπαράθεση με κάποια ομάδα».

«Στα μέτρα που λάβαμε για τον περιορισμό των φαινομένων της οπαδικής βίας αναμένουμε ότι οι ομάδες θα ανταποκριθούν στο ρόλο τους και θα εξασφαλίσουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το άνοιγμα των γηπέδων και την ασφάλεια των φιλάθλων», ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή των πραγματικών φιλάθλων. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Αλλά», όπως εξήγησε, «έχουμε καθήκον να εξασφαλίσουμε ότι όσοι πηγαίνουν στα γήπεδα με τους φίλους ή τα παιδιά τους θα ελέγχονται, θα ξέρουν ποιος κάθεται δίπλα τους και ότι αν κάποιος παρανομήσει θα αναγνωριστεί και θα έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη».

«Είναι ευθύνη των ομάδων και των ιδιοκτησιών των ΠΑΕ να πληρούν αυτές τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια», επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης για να συμπληρώσει:

«Θεωρούμε ότι όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, οι φίλαθλοι, οι αθλητές, τα σωματεία, οι ομάδες, πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα. Ο εχθρός είναι η βία και όσοι παρανομούν διαχρονικά, μολύνουν τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά χωρίς αστερίσκους. Η Κυβέρνηση ανέλαβε μια καίρια πρωτοβουλία για την εξιχνίαση των οπαδικών ‘’στρατών’’ που στο όνομα μιας ομάδας προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν εκατομμύρια φίλαθλοι να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών».

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θέλουμε σε δύο μήνες να ανοίξουν όλα τα γήπεδα για πάρα πολλούς λόγους, όμως με βάση τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε αρχικά πως είναι «αυτονόητο είναι ότι δεν υπάρχει θέμα δημοκρατίας, δεν έχει τεθεί ακόμα και από τις μηδενιστικές ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης».

«Ούτε ήταν, ούτε είναι ούτε θα είναι η κυβέρνηση σε αντιπαράθεση με κάποια ομάδα», υπογράμμισε, για να αφήσει και μία αιχμή για την ανοχή που επιδεικνύουν διαχρονικά οι διοικήσεις στη δράση μερίδας των οργανωμένων οπαδών:

«Θεωρώ αυτονόητο ότι, ειδικά όσοι επενδύουν στο χώρο, θέλουν να πετύχει η προσπάθειά μας και όλοι οι στρατοί αυτοί να μην τον μολύνουν… Σίγουρα τα τελευταία χρόνια υπήρχε διαχρονική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές υπό τον φόβο του κόστους… Δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη στενοχώρια που έχει κάποιος να μην πάει να δει την ομάδα του, η απόφαση δεν είναι μια οριζόντια, αλλά κατά περίπτωση που δίνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη δυνατότητα, αν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας και δημοσίας τάξης να γίνει κάποιος αγώνας χωρίς θεατές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...