317
| REUTERS/Louisa Gouliamaki

Μητσοτάκης: Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 14:49
|REUTERS/Louisa Gouliamaki

Μητσοτάκης: Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 14:49

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του», τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκανς στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε δε το μήνυμα ότι «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», κατέληξε η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη.

Τα συλλυπητήρια στους οικείους του 31χρονου αστυνομικού εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου στη δική του δήλωση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Εκεί, οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος έκτοτε.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω νεότερης ενημέρωσης από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.».

Για το αιματηρό συμβάν προφυλακίστηκε ένας 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...