415
Στιγμιότυπο από την άφιξη του σταθμάρχη στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας | Tinealarissa.gr

Λάρισα: Μαραθώνια η απολογία του σταθμάρχη – ένταση στο δικαστικό μέγαρο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2023, 18:18
Στιγμιότυπο από την άφιξη του σταθμάρχη στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
|Tinealarissa.gr

Λάρισα: Μαραθώνια η απολογία του σταθμάρχη – ένταση στο δικαστικό μέγαρο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2023, 18:18

Σε εξέλιξη βρισκόταν στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, η απολογία του σταθμάρχη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Παρά το γεγονός ότι ο 59χρονος βρισκόταν στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 9 το πρωί, η απολογία του άργησε να ξεκινήσει λόγω «τεχνικού προβλήματος», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Προσερχόμενος το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε: «Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή, θέλω να τελειώνει αυτό το θέμα για να σταματήσουν και οι παραφιλολογίες».

Σύμφωνα με τους συνήγορους του, ο 59χρονος δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί.

Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε το Σάββατο στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για την Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του ,προέκυψαν νέα δεδομένα που έπρεπε να μελετηθούν.

Ο 59χρονος είχε μόλις 16 ημέρες υπηρεσία ως βασικός σταθμάρχης, ωστόσο τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση για ένα ολόκληρο τριήμερο, ενώ μάλιστα η κίνηση των αμαξοστοιχιών λόγω του τριημέρου ήταν πολύ μεγάλη.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα με ανακοίνωση του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε αργία τίθεται ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της Λάρισας.

Ενταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας – στο τμήμα δημοσιογράφοι

Το μεσημέρι, προκλήθηκε ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας όπου απολογείται ο σταθμάρχης.

Τρεις δημοσιογράφοι και ένας οπερατέρ που κάλυπταν την απολογία του σταθμάρχη στην Λάρισα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από προφορικό αίτημα δικηγόρου, συνηγόρου οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας, προς τις αστυνομικές αρχές, ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος τους για προσβολή της μνήμης των θυμάτων.

Μετά από αυτήν τη εξέλιξη έφθασαν στο σημείο δυο περιπολικά που προσήγαγαν τους δημοσιογράφους και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου παραμένουν.

Μεταξύ των δημοσιογράφων είναι και ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Λάρισα Ηλίας Σκυλλάκος, ενώ μαζί με τους δημοσιογράφους βρίσκονται δικηγόροι από την Eνωση Συντακτών Θεσσαλίας και την ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...