289
|

Κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες: Δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2023, 13:42

Κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες: Δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2023, 13:42

Θέση στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, στη σκιά του φαινομένου με τις ουρές διαφόρων που σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα για να εκδώσουν παλαιού τύπου πιστεύοντας διάφορες θρησκόληπτες θεωρίες συνωμοσίας, πήρε η κυβέρνηση την Κυριακή.

«Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν»: αυτό το χαρακτηριστικό σχόλιο έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις ουρές που έχουν σχηματιστεί για την ανανέωση των παλιών, υπό τον φόβο των… τσιπ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων (Λάρισα, Κοζάνη) για την ανανέωση των παλαιών ταυτοτήτων. Μολονότι πηγές επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν το θέμα αποδίδοντάς το στην υποστελέχωση των ΑΤ, λόγω θερινών διακοπών, αποκαλύφθηκε πως μια κρίσιμη μερίδα πολιτών δεν θέλει να βγάλει νέα ταυτότητα καθώς πιστεύει ότι θα παρακολουθείται από το… τσιπάκι, που διάφορες ομάδες στα social media καταγγέλλουν ότι αυτή η ταυτότητα θα έχει.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως οι όποιες ευαισθησίες είναι σεβαστές, αλλά ξεκαθάρισε πως οι νέες ταυτότητες δεν έχουν σχέση με αυτές τις θεωρίες.

«Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου» εξήγησε.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν το μυαλό ατόμων πρέπει να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός, που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση, με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο» είπε.

Ερωτώμενος για το από πότε θα χορηγούνται οι νέες ταυτότητες, εκτίμησε πως θα μπορεί να γίνεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το εάν θα ισχύσουν οι παλιές από τότε και ύστερα, εξήγησε πως θα πρέπει να εξεταστεί η νομοθεσία που υπάρχει, σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...