250
Εικόνα από το σημείο της πυρκαγιάς, το μεσημέρι της Τρίτης | Twitter

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 29 νεκροί από φωτιά σε κτίριο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 16:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/4/2024 18:30
Εικόνα από το σημείο της πυρκαγιάς, το μεσημέρι της Τρίτης
|Twitter

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 29 νεκροί από φωτιά σε κτίριο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 16:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/4/2024 18:30

Πολύνεκρη πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Γκαϊρέτεπε της Κωνσταντινούπολης, την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 29 εργάτες που συμμετείχαν σε εργασίες ανακαίνισης.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 της Τρίτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου και τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο, εγκλωβίστηκαν.

O υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν την προανάκριση. Για το περιστατικό συνελήφθησαν έξι άτομα: οι δύο συνέταιροι της επιχείρησης, δύο διευθυντές της, ο λογιστής και ο εργολάβος.

Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ. ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού, για τους μουσουλμάνους, μήνα του Ραμαζανιού.

Ειδικοί, μιλώντας στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, επισήμαναν ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς η επιχείρηση δεν λειτουργούσε λόγω των εργασιών ανακαίνισης.

Όπως τόνισαν, ο χώρος είχε στο εσωτερικό του εύφλεκτα υλικά και αν υπήρχαν μέσα σε αυτόν πιθανόν 500 ή 1.000 άνθρωποι, ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ερευνάται επίσης αν υπήρχαν επαρκείς οδοί διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...