373
|

Η Coco, το σακάκι και η μετενσάρκωση

Γιώτα Παναγιώτου Γιώτα Παναγιώτου 3 Δεκεμβρίου 2014, 00:06

Η Coco, το σακάκι και η μετενσάρκωση

Γιώτα Παναγιώτου Γιώτα Παναγιώτου 3 Δεκεμβρίου 2014, 00:06

Πόσες φορές την ημέρα χρειάζεσαι να αποδράσεις από την καθημερινότητα; Να ρίξεις, ρε παιδί μου, στον αέρα αυτή τη μαγική χρυσόσκονη που θα σε πάει αλλού, όπου θες, αλλά μακριά από εδώ; Ε, αυτή τη δουλειά φιλοδοξούσε να κάνει και το νέο video του Karl Lagerfeld για τον οίκο Chanel, το οποίο παρουσιάστηκε 1η Δεκεμβρίου στο Métiers d’Art Show, στο Salzburg της Αυστρίας.

Ο τίτλος του, «Reincarnation», δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός με το περιεχόμενό του. Η σκανταλιάρα καλλονή Cara Delevingne και ο πολυτάλαντος μουσικός και fashion addict Pharrell Williams πρωταγωνιστούν στο φιλμάκι, κάνοντας αρχικά τη σερβιτόρα και τον χειριστή ανελκυστήρα αντίστοιχα, σε ένα ξενοδοχείο, ενώ στη συνέχεια μετενσαρκώνονται (!) σε προσωπικότητες που άφησαν εποχή στο αυστριακό παρελθόν. Λίγο πριν συμβεί αυτό και ενώ οι χαρακτήρες διατηρούν τις γήινες κι όχι τις υπερβατικές διαστάσεις τους, εμφανίζεται η Geraldine Chaplin στον ρόλο της Coco Chanel (η ομοιότητα είναι εκπληκτική), που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στολή του Pharrell, καθώς μπαίνει στο ασανσέρ.

Στη συνέχεια και αφού το ρολόι του τοίχου δείξει μεσάνυχτα, η Cara και ο Pharrell μεταμορφώνονται στην πριγκίπισσα Σίσυ και στον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας και χορεύουν στη σάλα. Στο τραγούδι επαναλαμβάνονται συνεχώς τα αρχικά CC τα οποία οπτικά και ηχητικά παραπέμπουν τόσο στη μεγάλη δημιουργό, όσο και στην όμορφη γαλαζοαίματη. O Pharell τραγουδά (γιατί;).

Το όνειρο κάποια στιγμή τελειώνει, τα μάγια λύνονται (ευτυχώς) και βλέπουμε πάλι τον Pharrell να εκτελεί τα υπαλληλικά καθήκοντά του, ενώ η Cara εξαφανίζεται (ξανά, γιατί;). Ο ανελκυστήρας κατεβαίνει και η Chanel βγαίνοντας τον ρωτά πού βρήκε αυτό το σακάκι. Όταν της απαντά ότι το έχουν φτιάξει για εκείνον, τότε η Chanel δηλώνει με στόμφο στην κάμερα «Τότε θα φτιάξω ένα και για μένα» (δεν το κρύβω, γέλασα λίγο). Πρόκειται, όμως, για την πραγματική ιστορία δημιουργίας του αγαπημένου σακακιού-φετίχ από τον γαλλικό οίκο, που συνέβη το 1954, όταν η Coco επισκέφτηκε το Salzburg. Προφανώς, στόχος ήταν να αποδειχτεί ότι αυτό το πολύτιμο κομμάτι, στην γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας, μπορεί να διατηρήσει αναλλοίωτη την αξία του στον χρόνο. Καλές οι προθέσεις του πολυαναμενόμενου video του «Kaiser» Karl, αλλά σκόνταψαν στη φριχτή performance του Pharrell Williams και στην άνοστη χορογραφία. Παραμένει μια συμπαθητική καμπάνια μόνο και μόνο επειδή κοιτάς τα μάτια της Cara Delevingne.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News