453
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Kιν Γκανγκ και η κατοπινή μητέρα του παιδιού του, στην τηλεοπτική συνέντευξη που εκείνη του είχε πάρει στην Ουάσινγκτον, το 2022 | YouTube/capture

Το εξώγαμο αμερικανάκι «έκαψε» τον κινέζο ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 20:19
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Kιν Γκανγκ και η κατοπινή μητέρα του παιδιού του, στην τηλεοπτική συνέντευξη που εκείνη του είχε πάρει στην Ουάσινγκτον, το 2022
|YouTube/capture

Το εξώγαμο αμερικανάκι «έκαψε» τον κινέζο ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 20:19

Νέες αποκαλύψεις για την τύχη του «αμερικανοθρεμμένου» πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Κιν Γκανγκ, ο οποίος διορίστηκε στον θώκο τον περασμένο Ιανουάριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποτελεσματικής αλλά και θεαματικής διπλωματικής παρουσίας του στην Ουάσινγκτον.

Ως πρεσβευτής της Κίνας, ο Γκανγκ είχε φορέσει καουμπόικο καπέλο και είχε εμφανιστεί μέχρι και σε παρκέ γηπέδου μπάσκετ ως σουτέρ. Ως γνωστόν, ο Γκανγκ εξαφανίστηκε από το προσκήνιο στις 15 Ιουνίου. Τους λόγους της απομάκρυνσής του από το σημαντικό πόστο του έδωσε η Corriere della Sera παραπέμποντας σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τα πράγματα δεν έχουν άρωμα Τέξας, σπιρούνια, πετρέλαια και ευωδιές στάβλων, ούτε τρίποντα, είναι όμως γαργαλιστικά: ο Γκανγκ τιμωρήθηκε από τον Σι Τζινπίνγκ επειδή στις ΗΠΑ, από το καλοκαίρι του 2021 έως και τον χειμώνα του 2022, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση από την οποία προέκυψε και διάδοχος.

Αυτά τα νέα δεν είναι φρέσκα, αφού τον περασμένο Ιούλιο οι Κινέζοι κοινοποίησαν μέσω του Τύπου τους τα σχετικά κουτσομπολιά. Τώρα υπάρχει και επιβεβαίωση από την Πειθαρχική Επιτροπή του Κόμματος, η οποία διερεύνησε «τον τρόπο ζωής του Γκανγκ», δηλαδή το σεξουαλικό σκάνδαλο.

Η τυχερή θνητή που συνήψε δεσμό με τον Γκανγκ είναι μια κινέζα ρεπόρτερ τηλεοπτικού μέσου του Χονγκ Κονγκ, η οποία είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για να του πάρει συνέντευξη. Του την πήρε, αλλά του πήρε και τα μυαλά. «Η αγάπη τους άνθισε» έγραψε η Wall Street Journal, χωρίς να εκθέσει τη νέα μητέρα με ονοματεπώνυμα και άλλα ενοχλητικά στοιχεία. Και, εδώ που τα λέμε, σημείωσε και η Corriere, σιγά τα ωά. Τι σκάνδαλο και αηδίες;

Το θέμα είναι ότι το Κόμμα το απασχολεί άλλο ζήτημα: πώς γίνεται ο οιοσδήποτε παράγων της νομενκλατούρας να έχει ερωμένη με τα λεφτά που του δίνει το Κόμμα; Δεν γίνεται, διότι δεν φτουράνε. Αρα, κλέβει δημόσιο χρήμα για το παίξει εραστής… Και σε αυτές τις περιπτώσεις η εξαφάνιση του στελέχους ισοδυναμεί με την αποπομπή ενός καταχραστή. Αυτό το σκεπτικό δεν χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του Τσιν.

Για τον συγκεκριμένο ερωτύλο πολιτικό το Κόμμα διάλεξε τη μομφή της «διακινδύνευσης της εθνικής ασφαλείας», με την εξής λογική: αφού το εξώγαμο τέκνο γεννήθηκε στις ΗΠΑ και αυτοδικαίως είναι αμερικανός υπήκοος, ο πατέρας του δεν μπορεί να είναι υπουργός Εξωτερικών της Κίνας και να εκπροσωπεί τα συμφέροντά της απέναντι στις ΗΠΑ – εξάλλου μπορεί να τον εκβιάσουν και οι Αμερικανοί όποια ώρα θελήσουν.

Ωστόσο, «τίποτα δεν είναι σίγουρο» κατέληξε η Corriere. Η κινέζα ρεπόρτερ της Wall Street Journal έχει πληροφορίες ότι ο Γκανγκ «συνεργάζεται με τους ανακριτές του». Αλλά τι να σημαίνει αυτό; Μήπως ότι ο Γκανγκ μπορεί να ξεπλύνει το όνομά του αναλαμβάνοντας κάποια άλλη αποστολή; Να πάει στην Ινδία, λόγου χάρη, στη Ρωσία, στις Βρυξέλλες, και με τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του να αποσπάσει χρήσιμες για την Κίνα πληροφορίες από μέλλουσες μητέρες;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...