175
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στις αρχές του 2020 | EPA/TOLGA BOZOGLU

Κατά της Αθήνας ξανά ο Ερντογάν – Επικοινωνία με την Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 20:59
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στις αρχές του 2020
|EPA/TOLGA BOZOGLU

Κατά της Αθήνας ξανά ο Ερντογάν – Επικοινωνία με την Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 20:59

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους καθώς και τις σχέσεις της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μακρά βιντεοδιάσκεψη που είχαν σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις της με την Ένωση. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην καγκελάριο για την εποικοδομητική συμβολή και τις προσπάθειές της.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ακόμη ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να αρχίσουν και πάλι οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, ωστόσο κατηγόρησε την Αθήνα ότι με διάφορα προσχήματα αρνείται τον διάλογο. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Αγκυρα εξακολουθεί να τηρεί μια εποικοδομητική στάση σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν δεν ξέχασε ούτε τη συμφωνία του 2016 για το Προσφυγικό, λέγοντας ότι είναι «το κλειδί για για τη θετική ατζέντα των ευρωτουρκικών σχέσεων». Είπε, μάλιστα, ότι χάθηκαν δύο χρόνια στις σχέσεις με τις Βρυξέλλες «λόγω των απαιτήσεων για τα στενά συμφέροντα κάποιων χωρών της ΕΕ», μια αναφορά που φωτογραφίζει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...