434
Τα δίδυμα στην αγκαλιά των χαμογελαστών γονιών τους | Guinness

Καναδάς: Καλά στην υγεία τους τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 13:08
Τα δίδυμα στην αγκαλιά των χαμογελαστών γονιών τους
|Guinness

Καναδάς: Καλά στην υγεία τους τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 13:08

Ενα κορίτσι και ένα αγόρι που γεννήθηκαν την 22η εβδομάδα της κύησης, στον Καναδά, θεωρούνται τα πιο πρόωρα δίδυμα του κόσμου, λαμβάνοντας αυτόν τον τίτλο «τιμής» από το βιβλίο Γκίνες.

Η Αντριάλ και ο Αντία Νανταρατζάχ γεννήθηκαν την 126η ημέρα και έτσι έσπασαν το ρεκόρ που κατείχαν δίδυμα από την Αϊοβα των ΗΠΑ, τα οποία γεννήθηκαν το 2018.

Αν είχαν γεννηθεί έστω και μία ώρα πριν κλείσουν τις 22 εβδομάδες, το προσωπικό του νοσοκομείου στο Τορόντο δεν θα επιχειρούσε να τα κρατήσει στη ζωή, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ο Αντία και η Αντριάλ με το πιστοποιητικό του Γκίνες – Guinness

Μία πλήρης κύηση διαρκεί συνήθως 40 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι τα βρέφη γεννήθηκαν 18 εβδομάδες ή 4,5 μήνες νωρίτερα.

Η μητέρα τους, Σακίνα Ρατζεντράμ, είπε ότι όταν ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού, βρισκόταν στις 21 εβδομάδες και πέντε ημέρες της κύησης, και οι γιατροί της είπαν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να επιζήσουν τα βρέφη.

Αυτή ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της. Στην πρώτη, είχε αποβάλει, μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, στο ίδιο νοσοκομείο, που βρίσκεται στο Τορόντο.

Ο πατέρας τους, Κέβιν Νανταρατζάχ, έκλαιγε και προσευχόταν όλο το προηγούμενο βράδυ, να ζήσουν τα δίδυμα, καθώς οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι.

Οπως εξηγεί το BBC, τα περισσότερα νοσοκομεία δεν επιχειρούν καν να κρατήσουν ζωντανά όσα παιδιά γεννιούνται πριν από τις 24 με 26 εβδομάδες. Ομως, το ζευγάρι κατάφερε να βρει μια εξειδικευμένη κλινική στο νοσοκομείο Μάουντ Σινάι του Τορόντο, όπου ήλπιζε ότι θα είχαν την κατάλληλη βοήθεια.

Ο Αντία και η Αντριάλ με τις στολές υπερηρώων, σε παλιότερη φωτογραφία – Guinness

Τη δεύτερη ημέρα του τοκετού, η μητέρα, παρά τη βαριά αιμορραγία της, έκανε ό,τι μπορούσε «για να κρατήσω τα μωρά» για λίγες ακόμα ώρες, όπως είπε, καθώς οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι αν γεννούσε ακόμα και λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η 22η εβδομάδα, θα άφηναν τα παιδιά να πεθάνουν.

Τελικά, τα κατάφερε και τα νερά έσπασαν 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Γέννησε δύο ώρες περίπου αφότου είχε μπει στην 22η εβδομάδα.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχαν όταν γεννήθηκαν, τα μωρά έχουν ήδη σβήσει τα πρώτα κεράκια τους και είναι καλά στην υγεία τους.

«Είδαμε τα μωρά να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας πολλές φορές. Αλλά τώρα είναι πολύ καλά», είπε η μητέρα τους.

Οσο για το πιο πρόωρο μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ στον κόσμο και επέζησε, είναι ο Κέρτις Μινς από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, που ήρθε στον κόσμο μόλις 21 εβδομάδες και μία ημέρα μετά τη σύλληψή του. Οταν γεννήθηκε, τον Ιούλιο του 2020, ζύγιζε μόλις 420 γραμμάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...