• Ο Κασσελάκης είπε ότι ο Σημίτης εκτροχίασε τη χώρα!

    Το είχαμε πει εδώ στη Βαβέλ, ότι αν ένα απ’ όλα τα επικοινωνιακά δρώμενα του Στέφανου Κασσελάκη είχε κάποιο ενδιαφέρον και σημασία, αυτό θα ήταν η παρουσία του στη συζήτηση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών, ενός πολύ δραστήριου think tank, που σχεδόν κάθε εβδομάδα παράγει πολιτικό περιεχόμενο ουσίας.

     

    Και όντως, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε την Τετάρτη στην εκδήλωση του φόρουμ σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού και αυτή τη φορά είπε κάποια πράγματα με αρχή, μέση και τέλος.

     

    Χαρακτήρισε λ.χ. «κουζουλή» την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος –«η ιδέα της προκαταβολής φόρου εισοδήματος είναι κουζουλή, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι αποτυχία και δυσχεραίνει και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», είπε, χωρίς βέβαια να εξηγήσει τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης και έπρεπε να βρει δημόσια έσοδα.

     

    Αλλά από την άλλη, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω Πρωθυπουργός. Θα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος αν δεν γίνω Πρωθυπουργός», ανέφερε σε ένα σημείο.

     

    Ακολούθησε μια αιχμή κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα –ώστε να αποκηρύξει μια ακόμη φορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που τώρα, ως γνωστόν, έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι στη Νέα Αριστερά: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μεσαία τάξη ήταν σκληρή και τιμωρητική», είπε για να συμπληρώσει: «Από την άλλη υπήρχαν 400.000 οικογένειες στο όριο της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να τους αφήσει δίχως φάρμακα…», προσέθεσε, χωρίς να εξηγήσει πώς συνδυάζεται ακριβώς μια «τιμωρητική» πολιτική με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

     

    Αλλά το εξόχως πολιτικό ήταν ότι ο κ. Κασσελάκης έβαλε και πάλι στον ίδιο κουβά τη διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη με αυτήν του Κώστα Καραμανλή που ακολούθησε, ρίχνοντας και στους δύο (!) την ευθύνη για τα μνημόνια!

     

    «Οι δύο κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή εκτροχίασαν την χώρα. Με το που ήλθε η διεθνής κρίση του 2008 πέταξαν την χώρα στα βράχια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος το 2008 ήταν 20 ετών και μάλλον δεν τα θυμάται πολύ καλά.

     

    Διότι δύο τινά συμβαίνουν:

     

    α) είτε ο κ. Κασσελάκης επιμένει συνειδητά να συνεχίζει τη δαιμονοποίηση της περιόδου του εκσυγχρονισμού, από εκεί όπου την άφησε ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας και ο πιστός του ο Παύλος Πολάκης –κόβοντας οριστικά πλέον τις πιθανότητες μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    β) είτε ο κ. Κασσελάκης αγνοεί ότι ο κ. Σημίτης δεν εκτροχίασε καμία χώρα. Αντιθέτως έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το 2004, παρά το κολοσσιαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της χώρας, άφησε ένα δημόσιο χρέος στο 97,4% του ΑΕΠ, μειωμένο επί της πρωθυπουργίας του κατά 14,8 ποσοστιαίες μονάδες. Μετά ήρθε ο κ. Καραμανλής και μέσα σε λίγα χρόνια το χρέος πήγε στο 129,8% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στο 15,4%. Φυσικά ο κ. Κασσελάκης –που ήταν παιδί δημοτικού όταν ο κ. Σημίτης αναλάμβανε τα ηνία της χώρας, μας έχει πει ότι μαθαίνει γρήγορα. Ισως τα μάθει και αυτά…

  • Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξηγεί τι εννοούσε για τον αστυνομικό που χαροπαλεύει - η Τζάκρη τον κατηγορεί για προτροπή σε ευθανασία!

    Τα όσα είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, για τον 31χρονο αστυνομικό που χαροπαλεύει ύστερα από τα αιματηρά γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη, τα αναφέραμε και εδώ στη Βαβέλ και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

     

    Η Θεοδώρα Τζάκρη, για παράδειγμα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Πέλλας, το εξέλαβε και ως «δημόσια έμμεση προτροπή σε ευθανασία».

     

    «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός και ιατρός έκανε δημόσια έμμεση προτροπή σε ευθανασία και προτιμώ την εκδοχή της ασυναρτησίας. Ακόμη κι αν ο κ. Κακλαμάνης διαθέτει την αναγκαία ενημέρωση και πάλι δεν δικαιούται να κάνει τέτοιες κρίσεις, δεδομένης της  κορύφωσης της αγωνίας συγγενών, συναδέλφων αλλά και όλου του ελληνικού λαού», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της η κυρία Τζάκρη.

     

    Είχε πει ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στο κανάλι One:

     

    «Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπάει, καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού. Ήδη έγινε ακρωτηριασμός αλλά φοβάμαι ότι, 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη, οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει, αν επιζήσει αυτό το παιδί. Δυστυχώς. Σας μιλάω σαν γιατρός. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι… Οσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μάνα του, για τον πατέρα του, για τη γυναίκα του»… 

     

    Το βράδυ της Τετάρτης, στο Action24 αυτή τη φορά, ο κ. Κακλαμάνης επανήλθε στο θέμα και εξηγήθηκε:

     

    «Είναι άλλο πράγμα οι προσπάθειες των γιατρών μέχρι τελευταία στιγμή, οι οποίες είναι δεδομένες. Η επιστήμη και οι συνάδελφοί μου έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους, για να βοηθήσουν αυτό το παιδί αλλά ξέρετε εγώ δούλεψα ως γιατρός για 37 χρόνια. Έχω άσχημη ειδικότητα και έχω πάει αρκετές φορές σε πολλά κέντρα αποκατάστασης. Έχω δει παρόμοια περιστατικά και ξέρω τι δράμα είναι για ένα νέο παιδί. Βεβαίως οι ευχές τον συνοδεύουν και μακάρι η Παναγία να κάνει το θαύμα της, γιατί θα πρόκειται περί θαύματος. Μακάρι να βγει από αυτή την περιπέτεια που περνάει, αλλά να βγει ως κανονικός άνθρωπος».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Να εκλεγεί ως κατάδικος ο Τραμπ και να του βάλουν κάγκελα στο Οβάλ Γραφείο


    31 Μαΐου 2024, 23:45