• Ανδρουλάκης και Κασσελάκης σε φάση «Τι έχεις; Τίποτα»

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας για την απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

     

    Ηταν η δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε έναν μήνα, ύστερα από εκείνη της 6ης Νοεμβρίου στη Βουλή. Ωστόσο, είχε μεσολαβήσει η απρέπεια του κ. Κασσελάκη, ο οποίος το ίδιο εκείνο βράδυ δεν είχε πάει στην εκδήλωση για τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, λέγοντας μετά το αμίμητο και απίστευτα λαϊκίστικο: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού».

     

    Οταν λοιπόν ξανασυναντήθηκαν οι δυο τους, το κλίμα από πλευράς του κ. Ανδρουλάκη ήταν ιδιαίτερα ψυχρό.

     

    Το περιέγραψε και η στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή» της Τρίτης: «Την ώρα που η συζήτηση για το ενδεχόμενο συγκλίσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, είχαμε τετ α τετ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Στέφανου Κασσελάκη στα βραβεία επιχειρηματικότητας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Η συνάντηση ωστόσο δεν ήταν και πολύ θερμή, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε μια εντελώς τυπική χειραψία και δεν σηκώθηκε καν όταν ήρθε ο Κασσελάκης. Προφανώς και κλίμα σύγκλισης δεν υπάρχει, ειδικά μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, που είχαν προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Χαρ. Τρικούπη».

  • Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν: Ο Κασσελάκης μάς ακύρωσε τη συνάντηση και μας είπε να πάμε για ποτό

    Μένουμε στον κόσμο του Στέφανου Κασσελάκη για να σταθούμε λίγο στο θέμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλέον δεν νοείται ως κάτι το σημαντικό καθώς το περασμένο Σάββατο αποχώρησε το 70% των οργανώσεων καταγγέλλοντας τη νέα ηγεσία του κόμματος.

     

    Αλλά γιατί πείραξε τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο κ. Κασσελάκης, που είναι και νέος και υποτίθεται ότι κομίζει το φρέσκο και συναντιέται και με τύπους σαν τον Snik;

     

    Διότι μπορεί να είναι όλα αυτά, αλλά από πολιτική λίγα πράγματα. Τα περιέγραψε ο Ευθύμης Λαμπαδάς, πρώην πια μέλος της γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra, στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη.

     

    «Εμείς τον καλέσαμε σαν γραμματεία νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δέχθηκε και μετά μας ακύρωσε για κάποιους προσωπικούς λόγους, μια ώρα πριν τη συνάντηση και μας είπε να πάμε για ποτό το βράδυ. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη γραμματεία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Λαμπαδάς, λέγοντας ότι ο νέος αρχηγός δεν σεβάστηκε την οργάνωση.

     

    Αλλά είναι να απορείς με την ενόχληση του κ. Λαμπαδά και των συν αυτώ. Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο για ποτό θα τους πήγαινε, αλλά θα κερνούσε κιόλας σφηνάκια, που το έχει, όπως απέδειξε και στις Σπέτσες.

     

    Ιδού τι είπε ο κ. Λαμπαδάς που φαίνεται ότι είναι prohibitionist και δεν εκτιμάει ένα κοκτέιλ από τα χεράκια του κ. Κασσελάκη:

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Θάνος Πλεύρης της ΝΔ λέει ότι δεν θα ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ

    Για όσους είχαν αγωνία, ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής Α’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προστέθηκε και αυτός στους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν με τη θέσπιση γάμου ομόφυλων ζευγαριών από το ελληνικό κράτος –μια ρύθμιση που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα φέρει στη Βουλή μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας.

     

    Τη σχετική απορία για το τι θα κάνει ο κ. Πλεύρης με αυτό το θέμα, είχε την Τρίτη, η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή της στα «Παραπολιτικά 90,1». Τον ρώτησε τον κ. Πλεύρη αν θα ψηφίσει όταν έρθει τον σχετικό νόμο, και ο πρώην υπουργός Υγείας της απάντησε ότι είναι κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας και θα καταψηφίσει.

     

    «Εγώ θεωρώ ότι το θέμα του γάμου (των ομόφυλων ζευγαριών) δεν είναι θέμα δικαιώματος», είπε ο κ. Πλεύρης και έπειτα είπε ότι «οποιαδήποτε αλλαγή στον γάμο –που είναι οικογενειακό δίκαιο και όχι σύμφωνο συμβίωσης που λύνει αστικές διαφορές– και στην τεκνοθεσία, αλλοιώνει τη μορφή της οικογένειας».

     

    Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι αυτές οι ενστάσεις έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα καθώς υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «στις οικογένειες που μεγαλώνουν προφανώς ένας από τους δύο είναι ο μπαμπάς, ο άλλος είναι ο σύντροφος του μπαμπά, όπως είναι και στα ετερόφυλα ζευγάρια».

     

    Ο ίδιος, πάντως, λίγο πριν τελειώσει η εκπομπή έσπευσε να προσθέσει ότι θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

    Μέχρι στιγμής πάντως, οι δημοσιογράφοι ψάχνουν –και βρίσκουν– όσους από τη ΝΔ δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο όταν και αν έρθει στη Βουλή. Δεν ψάχνουν κάποιον που θα το ψηφίσει και θα το στηρίξει δημοσίως. Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε να έχει ήδη ρωτηθεί;




text
  • Eρχονται 35αρια σε όλη τη χώρα πλην Πειραιά. Εκεί δεν καταλαβαίνουν τίποτα


    30 Μαΐου 2024, 16:47