224
Ισραηλινός κάνει την τέταρτη δόση, την Παρασκευή, στην πόλη Ραμάτ Γκαν | REUTERS/Nir Elias

Ισραήλ: Ξεκίνησε η τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 14:18
Ισραηλινός κάνει την τέταρτη δόση, την Παρασκευή, στην πόλη Ραμάτ Γκαν
|REUTERS/Nir Elias

Ισραήλ: Ξεκίνησε η τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 14:18

Το Ισραήλ ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή, τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, πριν από οποιανδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Την Πέμπτη, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Νάχμαν Ας, έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση σε ανθρώπους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία ξεκινά από την Παρασκευή.

Επιπλέον, η χώρα θα επεκτείνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ηλικιωμένους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Νίτζαν Χόροβιτς, επικαλούμενος τη μεγάλη έκθεσή τους και την ευαλωτότητά τους απέναντι σε μολύνσεις.

Ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε ήδη την τέταρτη δόση σε μια ομάδα υγειονομικών τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της πρώτης μεγάλης μελέτης για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθούσε να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον.

Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός δύο εβδομάδων.

Την περασμένη εβδομάδα, μια επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας πρότεινε να ξεκινήσει το Ισραήλ τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου της Pfizer σε υγειονομικούς και σε όσους είναι άνω των 60 ετών ή ανοσοκατασταλμένοι.

Το Ισραήλ είναι η χώρα που κυκλοφόρησε ταχύτερα τα αρχικά εμβόλια, πριν από έναν χρόνο, και έγινε μία από τις πρώτες που πρόσφεραν ενισχυτικές δόσεις, έχοντας παρατηρήσει ότι η ανοσία φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

Η πολιτική που ακολουθεί για τις ενισχυτικές δόσεις μελετάται από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, που εξετάζουν πότε να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...