303
Χαριτωμένη η αρκουδίτσα, όχι όμως και το αποτύπωμά της σε ιστοτόπους του ιταλικού κράτους – οι ρώσοι χάκερ ενοχλήθηκαν από την επίσκεψη της Μελόνι στην Ουκρανία | web

Η Μελόνι πήγε στο Κίεβο, αλλά οι Ρώσοι «χακάρισαν» τη Ρώμη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2023, 21:19
Χαριτωμένη η αρκουδίτσα, όχι όμως και το αποτύπωμά της σε ιστοτόπους του ιταλικού κράτους – οι ρώσοι χάκερ ενοχλήθηκαν από την επίσκεψη της Μελόνι στην Ουκρανία
|web

Η Μελόνι πήγε στο Κίεβο, αλλά οι Ρώσοι «χακάρισαν» τη Ρώμη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2023, 21:19

Μία ομάδα ρώσων χάκερ ανέλαβε την ευθύνη για τη μαζική κυβερνοεπίθεση που υπέστησαν ιταλικές ιστοσελίδες. Εγιναν έξι «χακαρίσματα» σε έξι ιστοτόπους κρατικών ιδρυμάτων και εταιρειών. Η ομάδα NoName δήλωσε ότι επετέθη ως απάντηση στην επίσκεψη της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στην Ουκρανία.

Οι τοποθεσίες που δέχθηκαν την κυβερνοεπίθεση ανήκουν στο Σώμα των Καραμπινιέρων (Χωροφυλακή), στo υπουργείου Εξωτερικών, στο υπουργείο Αμυνας, αλλά και σε τράπεζες. Πίσω από το No Name,όπως εκτιμά η Repubblica, κρύβονται χάκερ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Η Ιταλία θα παράσχει στην Ουκρανία το έκτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις τύπους συστημάτων αεράμυνας» έγραψαν οι χάκερ στο κανάλι Telegram. Τα μηνύματα του χάκινγκ συνοδεύονταν από την εικόνα μιας αρκούδας, μάλλον νεαρής και άκακης, η οποία ωστόσο παραπέμπει στo κλισέ της «ρωσικής αρκούδας». Επιπλέον, τα μηνύματα των χάκερ έφεραν και αποτύπωμα πέλματος αρκούδας πάνω στην ιταλική σημαία.

«Οπως είπε η Μελόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, τους στέλνει τα αντιαρματικά συστήματα SAMP-T, Skyguard και Spike, όμως εμείς σήμερα συνεχίζουμε το συναρπαστικό ταξίδι μας στη ρωσοφοβική Ιταλία» έγραψαν επίσης οι χάκερ. Τα μηνύματά τους συνοδεύονταν από τη φράση «η νίκη είναι δική μας» γραμμένη στα ρωσικά, από το σύμβολο «Ζ» και από ρωσική σημαία.

Το ρεπορτάζ της Repubblica ανέφερε ότι η ομάδα χάκερ NoName είναι από τις πιο δραστήριες ρωσικές ομάδες στον κυβερνοπόλεμο που διεξάγεται παράλληλα με τον κανονικό πόλεμο. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, λίγο μετά την είσοδο ρωσικών τανκς στην Ουκρανία. Εχει επιτεθεί σε ιστοσελίδες τόσο στην Ουκρανία όσο και στις Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Σλοβακία, Νορβηγία και Φινλανδία.

Η NoName χτύπησε πρώτη φορά την Ιταλία, την οποία στο παρελθόν είχαν χτυπήσει άλλες ρωσικές ομάδες χάκερ. Πέρυσι τον Απρίλιο, η ομάδα Killnet είχε ρίξει άλλους ιστοτόπους του ιταλικού κράτους. «Ξαφνική κλιμάκωση στον κυβερνοχώρο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης» σχολίασε το ιταλικό Μέσο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...