328
Η Αλίσια Μενέντεζ, η οποία εντάχθηκε στο MSNBC το 2019, απουσίαζε από την εκπομπή της το περασμένο Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών στον πατέρα της Μπομπ Μενέντεζ | CreativeProtagon

Η δημοσιογράφος Αλίσια Μενέντεζ «δεν θα καλύψει» την ποινική δίωξη του γερουσιαστή πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2023, 17:40
Η Αλίσια Μενέντεζ, η οποία εντάχθηκε στο MSNBC το 2019, απουσίαζε από την εκπομπή της το περασμένο Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών στον πατέρα της Μπομπ Μενέντεζ
|CreativeProtagon

Η δημοσιογράφος Αλίσια Μενέντεζ «δεν θα καλύψει» την ποινική δίωξη του γερουσιαστή πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2023, 17:40

Η παρουσιάστρια του MSNBC, Αλίσια Μενέντεζ, αναφέρθηκε στις ποινικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν πρόσφατα στον πατέρα της, τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, στην εκπομπή της το Σάββατο, λέγοντας στους τηλεθεατές ότι δεν θα καλύψει την υπόθεση.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του, Ναντίν, παραπέμφθηκαν σε δίκη για δωροδοκία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στις 22 Σεπτεμβρίου, κατηγορούμενοι για κατάχρηση εξουσίας με αντάλλαγμα μετρητά και δώρα συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

«Την περασμένη εβδομάδα, το σώμα ενόρκων απήγγειλε κατηγορίες στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ», δήλωσε η κόρη του στους τηλεθεατές στην αρχή της εκπομπής, στην πρώτη της εμφάνιση στον αέρα μετά την απαγγελία της κατηγορίας. «Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες μέλη του κόμματός του απαίτησαν την παραίτησή του. Παρακολουθώ μαζί με όλους εσάς, ως πολίτης αλλά και ως θυγατέρα του», είπε η 40χρονη Μενέντεζ και συνέχισε:

«Δεν θα κάνω ρεπορτάζ για το νομικό μέρος. Οι συνάδελφοί μου στο MSNBC και το NBC News, κάλυψαν εντατικά αυτή την ιστορία και θα συνεχίσουν να το κάνουν, όπως και θα έπρεπε».

Η Μενέντεζ, η οποία εντάχθηκε στο MSNBC το 2019 μετά από μια πολύχρονη καριέρα στα μέσα ενημέρωσης που περιελάμβανε στάσεις στο κλειστό πλέον κανάλι Fusion και στο πρόγραμμα του PBS «Amanpour & Company», παρουσιάζει τώρα την εκπομπή «American Voices with Alicia Menendez», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα.

Απουσίαζε από την εκπομπή το περασμένο Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά την απαγγελία κατηγοριών. Ομως εργαζόμενος στο κανάλι, δήλωσε στην Washington Post ότι η Μενέντεζ είχε προγραμματίσει από καιρό να παραστεί σε γάμο και η απουσία της δεν είχε σχέση με τον πατέρα της.

Το MSNBC αρνήθηκε να σχολιάσει την θέση της Μενέντεζ, ενώ ένας εκπρόσωπος σημείωσε ότι το δίκτυο έχει αφιερώσει εκτενή κάλυψη στις κατηγορίες εναντίον του πατέρα της και στις πολιτικές επιπτώσεις τους.

Είναι συνήθης πρακτική για τους αμερικανούς δημοσιογράφους των κυρίαρχων ειδησεογραφικών οργανισμών να αποφεύγουν την εμπλοκή τους σε ιστορίες που αφορούν άτομα με τα οποία έχουν προσωπική ή οικογενειακή σχέση, ή τουλάχιστον να γνωστοποιούν δημοσίως τυχόν άλλες πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...