212
Ισραηλινοί στρατιώτες βγαίνουν από το υπόγειο τούνελ στο νοσοκομείο Α-Σίφα, πριν το ανατινάξουν | REUTERS/Ronen Zvulun

Γάζα: Οι IDF ανατίναξαν τα τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 12:43
Ισραηλινοί στρατιώτες βγαίνουν από το υπόγειο τούνελ στο νοσοκομείο Α-Σίφα, πριν το ανατινάξουν
|REUTERS/Ronen Zvulun

Γάζα: Οι IDF ανατίναξαν τα τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 12:43

Ένα υπόγειο δίκτυο σηράγγωνστο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας, που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, καταστράφηκε το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Εικόνες βίντεο δείχνουν μια μεγάλη έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου. Τουλάχιστον ένα από τα πολυώροφα κτίρια φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την έκρηξη. Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επέτρεψαν σε ξένους δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση στο υπόγειο δίκτυο σηράγγων στο νοσοκομείο αλ-Σίφα πριν το καταστρέψουν.

Σε φωτογραφίες και βίντεο εικονίζονται μια στενή σήραγγα και αρκετά δωμάτια, περιλαμβανομένου ενός δωματίου με δύο πλαίσια κρεβατιού, τουαλέτες και μια μικρή κουζίνα. Η σήραγγα φέρεται να βρισκόταν σε βάθος 10 μέτρων και να είχε μήκος 55 μέτρα.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, όπλα βρέθηκαν επίσης μέσα στο νοσοκομείο.

Η Χαμάς έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά η Ουάσινγκτον έχει υποστηρίξει την καταγγελία του Ισραήλ ότι η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο αλ-Σίφα ως κέντρο διοίκησης και αποθήκη όπλων.

Η είδηση για την έκρηξη ήρθε ενώ άρχιζε η πρώτη παύση των μαχών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα και ισραηλινές δυνάμεις συγκρούσθηκαν με ενόπλους της Χαμάς πριν από την εκεχειρία, όμως μερικά λεπτά αφότου άρχισε η παύση των εχθροπραξιών έμοιαζε να επικρατεί ηρεμία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...