381
Δημοτικοί αστυνομικοί στη Νίκαια μοιράζουν πρόστιμα για μάσκες | REUTERS

Γαλλία: Υποχρεωτικές θα γίνουν οι μάσκες και σε γραφεία με πολλούς εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2020, 13:54
Δημοτικοί αστυνομικοί στη Νίκαια μοιράζουν πρόστιμα για μάσκες
|REUTERS

Γαλλία: Υποχρεωτικές θα γίνουν οι μάσκες και σε γραφεία με πολλούς εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2020, 13:54

Υποχρεωτικές θα γίνουν οι μάσκες σε κάποιες συσκέψεις και άλλες δραστηριότητες στα γραφεία της Γαλλίας, σύμφωνα με πρόταση της κυβέρνησης που θα ανακοινώσει σε επιχειρηματίες και συνδικάτα, την Τρίτη.

Η κυβέρνηση Μακρόν ευελπιστεί να θέσει σε ισχύ το μέτρο σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες πλευρές, σε μία προσπάθεια να προλάβει την αύξηση των κρουσμάτων κατά την επιστροφή των παραθεριστών στις πόλεις και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας είναι έντονη και στη Γαλλία, καθώς το Σάββατο καταγράφηκαν 3.310 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από την άρση του lockdown, στις 13 Μαΐου.

Η Ελιζαμπέτ Μπορν, υπουργός Εργασίας, είπε ότι θα προτείνει σε συνδικάτα και εργοδότες το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εργασιακούς χώρους όπου βρίσκονται πολλά άτομα. «Αυτό που βλέπουμε κοινό σε πολλές επιστημονικές έρευνες είναι η αξία της χρήσης μάσκας, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε περιορισμένο χώρο. Προς το παρόν, οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκες σε ΜΜΜ, καταστήματα και άλλους εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τους Times, η κυβερνητική επιτροπή των γάλλων λοιμωξιολόγων προτείνει τη χρήση τους σε όλους τους κοινούς εσωτερικούς χώρους.

Κόσμος με μάσκες κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, στο Παρίσι

«Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στις αίθουσες συσκέψεων, όπου δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και σε σημεία όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι», διευκρίνισε η Μπορν. Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης, με τη βοήθεια των ειδικών, τα μέτρα απόστασης ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους. Αυτή τη στιγμή, είναι τέσσερα τετραγωνικά μέτρα γύρω από κάθε άτομο. Μία σκέψη είναι τα διάφανα διαχωριστικά να γίνουν υποχρεωτικά. Οι εταιρείες που εδρεύουν σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, θα πρέπει να φροντίσουν να εργάζονται από το σπίτι όσο περισσότεροι υπάλληλοι γίνεται.

«Πρέπει να αποφύγουμε ένα νέο lockdown με κάθε κόστος», είπε η υπουργός.

Ταμπέλες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας, στο Παρίσι

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς πολυσύχναστους χώρους είναι ήδη υποχρεωτική σε Παρίσι, Μασσαλία και Νίκαια, όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.

Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, τα νέα κρούσματα, στην καλοκαιρινή φάση της πανδημίας, αφορούν ανθρώπους, κάτω των 40 ετών, καθώς οι μεγαλύτεροι εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...