206
Ο υπουργός Εξωτερικών κατά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για τη Μαριούπολη έχοντας δίπλα του τον γενικό μας πρόξενο στην πόλη, Μανώλη Ανδρουλάκη | INTIMEnews

Συνεχίζει τις επαφές για την «Επιχείρηση Μαριούπολη» ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 10:19
Ο υπουργός Εξωτερικών κατά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για τη Μαριούπολη έχοντας δίπλα του τον γενικό μας πρόξενο στην πόλη, Μανώλη Ανδρουλάκη
|INTIMEnews

Συνεχίζει τις επαφές για την «Επιχείρηση Μαριούπολη» ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 10:19

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Πίτερ Μάουρερ, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, αναφορικά με τη δημιουργία διαδρόμων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η επικοινωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Δένδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους -ανάμεσά τους πολλοί ομογενείς- της πολιορκούμενης από τους Ρώσους ουκρανικής πόλης.

«Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι για την ειδική αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του.

«Είμαι ευγνώμων στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ουκρανικής Προεδρίας.

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ζελένσκι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια», ανταποκρίθηκε ο Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Τwitter, για την αναγνώριση της πρωτοβουλίας του να ηγηθεί της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...