254
Τους παραθεριστές που κατέφθαναν στον Πειραιά υποδέχονταν κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ | Nikos Libertas / SOOC

Ενα αναπάντεχα καλό νέο: Αρνητικά και τα 300 τεστ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2020, 17:01
Τους παραθεριστές που κατέφθαναν στον Πειραιά υποδέχονταν κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ
|Nikos Libertas / SOOC

Ενα αναπάντεχα καλό νέο: Αρνητικά και τα 300 τεστ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2020, 17:01

Μολονότι –κατά δήλωση Πρωθυπουργού– υπάρχει διασπορά κορονοϊού σε τουριστικούς προορισμούς, τα δειγματοληπτικά τεστ που διεξήγαγε την Κυριακή, κατά την επιστροφή των παραθεριστών του Δεκαπενταύγουστου, η Περιφέρεια Αττικής στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ήταν όλα αρνητικά.

Αυτό βέβαια ίσως είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα τεστ έγιναν εθελοντικά και ότι, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον ΣΚΑΪ, πολλοί που δεν είχαν συμπτώματα έσπευδαν να εξεταστούν για να είναι σίγουροι.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δείχνει ότι ασυμπτωματικοί δεν ήταν και τόσοι.

Τα τεστ για ανίχνευση του ιού SARS-Covid 19 έγιναν από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών: 200 στο λιμάνι του Πειραιά και άλλα 100 στη Ραφήνα. Η λήψη έγινε από τον ρινοφάρυγγα και αναλύθηκε με τη μέθοδο PCR.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς και με τηνΔημόσια Υγεία της Περιφέρειας Αττικής.

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με δεδομένο ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται το μεγαλύτερο ποσοστό επιστροφής των εκδρομέων, προγραμματίζεται από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1), από αύριο και κάθε μέρα, ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών, το οποίο θα διενεργεί, σε εθελοντική βάση, ελέγχους σε επιβάτες που επιστρέφουν και εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως βήχα και πυρετό.

Ο κ. Πατούλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΙΣΑ, επεσήμανε ότι «τα αρνητικά αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεων αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα, ωστόσο απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση» και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών και της Αττικής μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...