889
| SOOC

«Εγώ μαχαίρωσα τον Αλκη»! Ομολογία-σοκ στη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2023, 11:39
|SOOC

«Εγώ μαχαίρωσα τον Αλκη»! Ομολογία-σοκ στη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2023, 11:39

Η ομολογία ενός εκ των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, έπεσε σαν κεραυνός στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των απολογιών.

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Αλκη στο πόδι», δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους – ο πρώτος που ομολογεί ότι χτύπησε στη θρασύδειλη επίθεση τον 19χρονο, αφού μέχρι στιγμής, όλοι οι άλλοι επέμειναν ότι δεν ήρθαν σε σωματική επαφή με το θύμα της άγριας δολοφονίας.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανεβαίνοντας στο βήμα, ο 21 ετών κατηγορούμενος, με την απολογία του οποίου συνεχίζεται για 27η μέρα η πολύκροτη δίκη, είπε:

«Αντιμετωπίζοντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλακές θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του Αλκη. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Αλκη. Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Αλκη στο πόδι. Ηταν μια φευγαλέα σκιά, που δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές. Είναι δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Οταν έμαθα ότι έφυγε ένα παιδί, σοκαρίστηκα. Αυτή είναι η αλήθεια. Θέλω να γνωρίζουν οι γονείς του Αλκη την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής. Απλά δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Εχω τις αμφιβολίες ακόμη εάν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τον ιατροδικαστή – τεχνικό σύμβουλό μού είπαν ότι ταιριάζει αυτό το χτύπημα στο μαχαίρι. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος ότι έγινε από μένα».

Πρόκειται για το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία, το οποίο σε συνδυασμό με τα χτυπήματα στο κεφάλι, προκάλεσε τον θάνατο του Αλκη, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που υπέγραψε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση.

Ανακρίβειες και αντιφάσεις: «Αυτό το μαχαίρι δεν κόβει ούτε ψωμί!»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας η  έδρα εντόπισε αρκετές ανακρίβειες και αναιρέσεις συγκριτικά με όσα είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια -κάτι που επεσήμανε και η εισαγγελέας όταν ξεκίνησε τις ερωτήσεις της στον 21 ετων κατηγορούμενο.

«Δεν μπορώ να σας πιστέψω γιατί έχω μπροστά μου όλα αυτά που αντικρούουν αυτά που λέτε σήμερα […]  Πώς γίνεται αυτό το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί να τρύπησε τη φόρμα που ήταν τυλιγμένη και να κάρφωσε και ένα κορμί;», ρώτησε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να επιμένει στην ομολογία του.

«Μου κάνει εντύπωση να μην ξέρετε τι έγινε», παρατήρησς, επισημαίνοντας ότι πριν από τη φονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, είχαν προηγηθεί δύο οπαδικα επεισόδια στο Παλατάκι όπως και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

«Ξαναπείτε μας πώς καταλάβατε ότι υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί, αυτός ο κάποιος που στείλατε να δει τι γίνεται στην Χαριλάου, ποιον ενημέρωσε τελικά;» ρώτησε η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να απαντά πως δεν γνωρίζει και δεν θυμάται, ενώ όταν τον ρώτησε γιατί θεωρήθηκε “περίεργη” (σ.σ. όπως χαρακτήρισε ο κατηγορούμενος στην απολογία του) την πεντάδα, την παρέα του Άλκη, ο ίδιος απάντησε πως «απλώς καταλάβαμε ότι ήταν οπαδοί του Αρη», με την εισαγγελέα να του απαντά «άρα ήταν η πεντάδα που ψάχνατε, δεν ήταν κάτι περίεργο».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το thesstoday, η εισαγγελέας ρώτησε τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον λόγο που, εφόσον, όπως ισχυρίζεται, οι δράστες πήγαν να κυνηγήσουν, να τραμπουκίσουν, να βρίσουν και να χτυπήσουν, γιατί τελικά είχαν μαζί τους όλα τα όπλα.

«Τα είχαμε γιατί ξέραμε πως και οι αντίπαλοι θα έχουν όπλα, τα είχαμε για να αμυνθούμε» ισχυρίστηκε εκείνος.

«Φανταζόμουν πως θα μου απαντήσετε κάτι τέτοιο. Γιατί εφόσον τα έχετε για άμυνα, και ενώ κάνετε μια ερώτηση από απόσταση ασφαλείας (σ.σ. τι ομάδα είστε;), είχατε αυτά τα αντικείμενα μαζί σας;» ρώτησε πιο συγκεκριμένα, με τον κατηγορούμενο να μην απαντά και απλώς να την κοιτάει.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας στάθηκε στην περιγραφή που έδωσε ο δεύτερος κατηγορούμενος για το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλκη, όπως και τον Άγγελο,  για να αναξείξει ότι κατά την απολογία του στο δικαστήριο, αναίρεσε πολλά από τα γεγονότα που είχε αναφέρει όταν απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

«Διαφορετικά πράγματα είπατε στην αστυνομία, διαφορετικά στην ανακρίτρια, και διαφορετικά τώρα. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες, τελικά τι να πιστέψουμε;», αναρωτήθηκε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: «Είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των συγκατηγορούμενών σας λέει ότι χτυπήσατε τον φίλο του Άλκη, δύο – τρεις φορές και μέχρι εκεί;»

Κατηγορούμενος: «Δεν το γνωρίζω […] Θέλω και πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έχω κάνει. Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου μετάνοια και συγγνώμη. Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από αυτούς του γονείς. Πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Είμαι έτοιμος να τιμωρηθώ για ό,τι έχω κάνει. Δεν είχα το μυαλό να σκεφτώ. Κάθε μέρα σκέφτομαι “γιατί” και… Συγγνώμη για όλα. Που σήκωσα χέρι, που σήκωσα μαχαίρι…».

«Μας περιγράψατε το μαχαίρι που είχατε μαζί σας, ενώ έχετε δει τα ρούχα που φορούσε ο Άλκης. Από κάποιους μάρτυρες που κατέθεσαν κατά την διάρκεια της δίκης, ακούστηκε πως αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι παγοκόφτης ή κατσαβίδι. Εσείς εκείνη την στιγμή, όταν το ανέφεραν οι ιατροδικαστές, γιατί δεν είπατε πως όλα αυτά είναι λάθος; Γιατί δεν είπατε ότι το όπλο που περιέγραφαν είναι λάθος; Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν τα κοψίματα, τα χτυπήματα, αλλά και αυτό το μαχαίρι κουζίνας να διαπέρασε το ρούχο; Όπως επίσης δεν βγαίνουν και αριθμητικά τα χτυπήματα, σύμφωνα με τις υπόλοιπες καταθέσεις. Που ήταν τελικά ο Άλκης; Πότε έγιναν τα χτυπήματα;», επέμεινε η εισαγγελέας.

Σε όλα αυτά ο κατηγορούμενος το μόνο που απάντησε είναι πως τα χτυπήματα έγιναν έτσι στον Αλκη, επειδή μάλλον θα κουνήθηκε ή την ώρα που έτρεχε και επανέλαβε: «Είμαι σίγουρος ότι χτύπησα εγώ τον Άλκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...