392
| Alexandros Michailidis / SOOC

Διευθυντής ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: Η Κρήτη θα ζήσει ό,τι η Ιταλία στο πρώτο κύμα – οι Κρητικοί δεν εμβολιάζονται

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 10:26
|Alexandros Michailidis / SOOC

Διευθυντής ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: Η Κρήτη θα ζήσει ό,τι η Ιταλία στο πρώτο κύμα – οι Κρητικοί δεν εμβολιάζονται

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 10:26

Μέσα στον πύρινο όλεθρο, ξεχάσαμε ότι η χώρα ζει εν μέσω μιας φονικής πανδημίας. Και κυρίως ξεχάσαμε το ξέσπασμά της στην Κρήτη, όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι ανησυχητικά πολλά, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε βαθμό που κάποιοι να φοβούνται ακόμα και ένα… Μπέργκαμο.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας, στην Κρήτη εντοπίστηκαν 440 νέα περιστατικά μολύνσεων της Covid-19, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει επικρατήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης, στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 214 νέα κρούσματα, στα Χανιά 145, στο Λασίθι 30 και στο Ρέθυμνο 51.

Αυτό προκαλεί ασφυξία στις ΜΕΘ του νησιού. Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται καθημερινά, ενώ σε οριακό επίπεδο είναι πλέον οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας –έχουν απομείνει μόλις δύο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής Εντατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και συντονιστής των ΜΕΘ του νησιού, Δημήτρης Γεωργόπουλος.

«Πρέπει οι Κρητικοί να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Η κατάσταση θα εξελιχθεί δραματικά στο νησί το επόμενο διάστημα. Η Κρήτη θα ζήσει ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Σήμερα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, τα 25 από τα 27 κρεβάτια που διαθέτει είναι κατειλημμένα, σημείωσε το ertnews.gr.

«Στα 14 νοσηλεύονται ασθενείς Covid, ηλικίας 19 έως 84 ετών, και τα υπόλοιπα 11 εξυπηρετούν άλλα περιστατικά. Είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν τα δύο διαθέσιμα κρεβάτια. Ολοι οι ασθενείς Covid που νοσηλεύουμε στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εάν είχαν εμβολιαστεί, σήμερα δεν θα βρίσκονταν στη ΜΕΘ. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι το εμβόλιο σώζει ζωές. Λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, δεν θα τα καταφέρουν. Και μεταξύ αυτών δεν είναι η 84χρονη, η κατάσταση της οποίας εξελίσσεται καλά. Θα είναι μικρότεροι σε ηλικία», σημείωσε σε δραματικό τόνο ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος είπε ότι το πρόβλημα της Κρήτης δεν σχετίζεται με τον τουρισμό.

Οπως επεσήμανε, δεν ευθύνονται οι ξένοι τουρίστες για την αύξηση του αριθμού των νοσούντων από κορονοϊό. Γι’ αυτό την ευθύνη φέρουν οι Κρητικοί, οι οποίοι από τη μία αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και από την άλλη δεν προσέχουν στις κοινωνικές επαφές τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει.

«Εχουμε περιπτώσεις σε χωριά, ιερείς εμποδίζουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, δίχως να αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στα νοσοκομεία, αφού νοσούν με κορονοϊό», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...