150
Σπασμένα και κατεστραμμένα θρανία, καρέκλες και ντουλάπια έξω από το σχολικό συγκρότημα | protothema.gr

Δέκα συλλήψεις για εκτεταμένες φθορές σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2022, 15:33
Σπασμένα και κατεστραμμένα θρανία, καρέκλες και ντουλάπια έξω από το σχολικό συγκρότημα
|protothema.gr

Δέκα συλλήψεις για εκτεταμένες φθορές σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2022, 15:33

Στη σύλληψη δέκα νεαρών ατόμων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, αφού, σύμφωνα με τις Αρχές, εισήλθαν σε σχολείο της πόλης και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο προαύλιο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Τα άτομα που πιθανότατα είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε κατάληψη του 15ου ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στην οδό Κατσιμίδη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές μέσα σε σχολικές αίθουσες αλλά και στο προαύλιο χώρο.

Είναι ενδεικτική η εικόνα που συνάντησαν όσοι έφτασαν το πρωί στο σχολικό συγκρότημα: δεκάδες σπασμένα και στοιβαγμένα θρανία, κατεστραμμένα έπιπλα που έβγαλαν από τις αίθουσες διδασκαλίας, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν ακόμα και από τα παράθυρα των αιθουσών. Σύμφωνα με αναφορές, οι νεαροί έσπασαν νιπτήρες, καλοριφέρ, τζάμια κ.α. από το εσωτερικό του κτιρίου.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, αφού προηγουμένως η δικογραφία υποβληθεί αρμοδίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...