242
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για κάθε θέμα που επηρεάζει τις εργασιακές τους σχέσεις | ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο Καταστατικό – χωρίς εκπροσώπηση στο ΔΣ πλέον οι εργαζόμενοι

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 18:32
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για κάθε θέμα που επηρεάζει τις εργασιακές τους σχέσεις
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο Καταστατικό – χωρίς εκπροσώπηση στο ΔΣ πλέον οι εργαζόμενοι

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 18:32

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρείας, όπως και της πολιτικής αποδοχών.

Οπως σημειώνεται στο κείμενο της απόφασης που εγκρίθηκε από την έκτακτη γ.σ., με τις τροποποιήσεις του καταστατικού η ΔΕΗ μετατρέπεται από μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα,που δραστηριοποιείται σε πολλές επιμέρους αγορές εκτός από την ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, αποκτά το δικαίωμα, εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, να εμπορεύεται και να πουλά συναφή προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και εξοπλισμό τεχνολογίας, να ιδρύει ή να συμμετέχει σε εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών, να δραστηριοποιείται στον τομέα τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής, να συμμετέχει σε ΣΔΙΤ, να συμμετέχει με οποιοδήποτε ποσοστό στο κεφάλαιο υφισταμένων ή ιδρυόμενων εταιριών και να τις δανειοδοτεί.

Επίσης, με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν, δεν θα εκπροσωπούνται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση θα ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για κάθε θέμα που επηρεάζει τις εργασιακές τους σχέσεις.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των αλλαγών, προβλέπεται και η θέσπιση αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων, ενώ στις αρμοδιότητες του CEO προστίθεται και η επιλογή στελεχών οιασδήποτε βαθμίδας.

Επιπλέον, η γενική συνέλευση ενέκρινε και την τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών, με στόχο, όπως αναφέρθηκε, να προσαρμοσθεί η Επιχείρηση στις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στις εισηγμένες.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αναπροσαρμογή των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των Επιτροπών, ενώ εισάγεται η αναβολή της καταβολής (malus) και της ανάκτησης αποδοχών (Clawback).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...