362
|

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: τα πολλά(πλάσια) κοινωνικά οφέλη από την επένδυση στους αγρότες μας

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 19:45

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: τα πολλά(πλάσια) κοινωνικά οφέλη από την επένδυση στους αγρότες μας

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 19:45

Κοινωνικό έργο αξίας €179.253.103 παρήγαγε την περίοδο 2015-2021 η επένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού. Το ποσό προκύπτει από μελέτη Εκτίμησης Κοινωνικής Απόδοσης Επένδυσης (Social Return On Investment -SROI) που έκανε η εταιρεία, αναδεικνύοντας τα οφέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόσο για τους αγρότες, όσο και για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές κοινωνίες.

Η μελέτη αποτίμησε μόνο τις τελευταίες έξι καλλιεργητικές περιόδους του προγράμματος (2015-2021) που υλοποιεί η εταιρεία από το 2008. Kατέληξε πως η επένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σημειώνει δείκτη κοινωνικής απόδοσης ίσο με 2,43:1, κάτι που σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που επενδύθηκε στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας από την εταιρεία, παρήχθησαν 2,43 ευρώ κοινωνικής αξίας. H συνολική επένδυση αυτές τις έξι καλλιεργητικές περιόδους ανέρχεται σε 73.678.700 ευρώ (Χ 2,43 = 179.253.103).

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, που είναι μάλιστα το πρώτο και το μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα μας, στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και περισσότερους από 2.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα. Επενδύει διαρκώς στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιεί συνεχείς εκπαιδεύσεις των συνεργαζόμενων αγροτών, και πετυχαίνει έτσι σημαντική αύξηση των καλλιεργητικών αποδόσεων. Τα ευρήματα της έρευνας υπογράμμισαν τη μείωση κόστους και την αύξηση των εσόδων των αγροτών, των συγκεντρωτών και διάφορων άλλων συνεργατών και φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Έχοντας ως στρατηγική επιλογή τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει θέσει ως στόχο την πιστοποίηση της συνολικής ποσότητας παραγόμενου κριθαριού του Προγράμματος Συμβολαιακής ως προϊόν ορθής γεωργικής παραγωγής.  Ήδη, η εταιρεία έχει επιτύχει την πιστοποίηση του 65% της παραγωγής μέσα στο 2021.

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δηλώνει σχετικά: «Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εστιάζουμε πάντα σε συνεργασίες που στοχεύουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους, συνδυασμένη με τις αρχές της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας της εταιρείας μας, που κατέγραψε η μελέτη για τις τοπικές κοινωνίες και τους 2.000 συνεργαζόμενους αγρότες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, μέσα από έρευνα και καινοτόμες δράσεις, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πιο ανταγωνιστικό ελληνικό κριθάρι με μεγαλύτερο όφελος για την ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...