345
| Dimitris Kapantais / SOOC

Αγνοώντας τη λαϊκή ετυμηγορία ο Κασσελάκης ζητάει ξανά πρόωρες εκλογές

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 10:27
|Dimitris Kapantais / SOOC

Αγνοώντας τη λαϊκή ετυμηγορία ο Κασσελάκης ζητάει ξανά πρόωρες εκλογές

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2024, 10:27

Τη μαξιμαλιστική αντιπολιτευτική τακτική –που τον θέλει να ζητάει νέες εθνικές εκλογές δέκα μήνες μετά τις τελευταίες!– συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του, μάλιστα, στην «Καθημερινή», από τις σελίδες της οποίας επιχείρησε να εξηγήσει γιατί θέλει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Βέβαια, ο κ. Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος που ενώ δηλώνει πολιτικά άπειρος, δηλώνει επίσης και έτοιμος να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας! Και που στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης ξέρει να διοικεί ένα κόμμα θα ξέρει να διοικεί και ολόκληρη τη χώρα! Αλλά σε κάθε περίπτωση το άρθρο του έχει μια πολιτική αξία, καθώς δείχνει πολλά για το πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τα πράγματα.

«Απορούν και εξίστανται στην κυβέρνηση, γιατί λίγους μήνες μετά τη θριαμβευτική νίκη τους στις εθνικές εκλογές η αντιπολίτευση τολμάει να ζητάει νέα προσφυγή στις κάλπες. Η αλαζονεία του 41% τούς εμποδίζει να αντιληφθούν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες έχουν μεσολαβήσει καθοριστικά γεγονότα, που διαφοροποιούν τα δεδομένα βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας», έγραψε ο κ. Κασσελάκης στο κείμενό του στην «Καθημερινή», επιλέγοντας προφανώς να αγνοήσει τη (διπλή, Μάιος – Ιούνιος 2023) λαϊκή ετυμηγορία και να εξευτελίσει τους πολίτες, περιγράφοντάς τους ουσιαστικά ως άτομα χωρίς κρίση.

Για να εξηγήσει τα δεδομένα που κατά την άποψή του άλλαξαν –«ο χρόνος από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023 μέχρι σήμερα μοιάζει “αιώνας”», έγραψε χαρακτηριστικά–, υιοθετεί όλες τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα Τέμπη («μπάζωμα», «ξυλόλιο», «μονταζιέρα» κλπ), αναδεικνύει το θέμα των υποκλοπών, στέκεται, βεβαίως, στην υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή των emails των αποδήμων, καθώς και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Επίσης υποστηρίζει ότι τον Ιούνιο του 2023 οι πολίτες πίστεψαν την «κυβερνητική προπαγάνδα ότι η ακρίβεια είναι “εισαγόμενη” και ότι η Ελλάδα συνιστά ένα “οικονομικό θαύμα”», πράγματα που κατά την άποψή του δεν ισχύουν.

«Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, βουτηγμένη στην οικογενειοκρατία, την αλληλεγγύη των πολιτικών τζακιών, τη συγκάλυψη, τη διαφθορά, την ανασφάλεια, την οικονομική αβεβαιότητα και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...