355
Ο Χρήστος Καλογρίτσας σε παλαιότερη κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απολογία Καλογρίτσα: Στημένος ο διαγωνισμός για τις άδειες

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 18:47
Ο Χρήστος Καλογρίτσας σε παλαιότερη κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απολογία Καλογρίτσα: Στημένος ο διαγωνισμός για τις άδειες

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 18:47

Ολοκληρώθηκε η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο επιχειρηματίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο kathimerini.gr, επέμεινε σε όσα είχε καταγγείλει για τον διαγωνισμό. Είπε δε ότι η συμμετοχή του σε αυτόν ήταν προϊόν προσυνεννόησης με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά, για να αποκτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κανάλι δικής της επιρροής.

Ακόμη, απέδωσε στον τότε υπουργό ρόλο οργανωτή στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Ανέφερε, δε, ότι ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που έκλεισε τη συμφωνία με τον λιβανέζικο όμιλο CCC για τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε τη σχετική συμφωνία για την καταβολή τους ως εικονική σε ό,τι αφορά τον ίδιο. Ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι προέβη στις καταγγελίες για το παρασκήνιο του διαγωνισμού και την εμπλοκή του Νίκου Παππά, όταν ο λιβανέζικος όμιλος στράφηκε εναντίον του δικαστικά διεκδικώντας τα 3 εκατ.

Ο κ. Καλογρίτσας ερωτήθηκε αν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχε διαδραματίσει ρόλο κάποιο άλλο πρόσωπο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός του κ. Παππά και φέρεται να είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει.

Ακόμη, ερωτήθηκε αν, πριν προχωρήσει στις επίμαχες καταγγελίες, είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο και απάντησε ότι «ουδέποτε με κανέναν και για κανένα λόγο».

Την Πέμπτη έχει κληθεί σε απολογία ο Νίκος Παππάς. Η ανάκριση για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα. Στη συνέχεια η ανακρίτρια αναμένεται να υποβάλει την εισήγησή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αναλάβει να παραπέμψει ή όχι την υπόθεση σε Ειδικό Δικαστήριο. Αν υπάρξει παραπομπή, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

* Την προσεχή Παρασκευή έχει κληθεί ως κατηγορούμενη σε απολογία η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, η οποία διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και χειρίστηκε τις ανακρίσεις με σειρά πράξεων και παραλείψεων για τις οποίες διώκεται για σωρεία αδικημάτων. Η κυρία Τουλουπάκη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...