626
Σχεδόν τρεις μήνες απεργίας έκλεισε η Ενωση Ηθοποιών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Χόλιγουντ | Getty Images/Ringo Chiu

Απεργία στο Χόλιγουντ: Οι σταρ δημοπρατούν δείπνα και βόλτες με σκύλους

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2023, 08:31
Σχεδόν τρεις μήνες απεργίας έκλεισε η Ενωση Ηθοποιών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Χόλιγουντ
|Getty Images/Ringo Chiu

Απεργία στο Χόλιγουντ: Οι σταρ δημοπρατούν δείπνα και βόλτες με σκύλους

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2023, 08:31

Πώς θα σας φαινόταν αν ο αγαπημένος σας χολιγουντιανός ηθοποιός έβγαζε βόλτα το σκύλο σας ή σας βοηθούσε να λύσετε ένα σταυρόλεξο ή σας καλούσε σε ιδιωτικό δείπνο μαζί του; Αυτές είναι κάποιες από τις πρωτότυπες ιδέες που θέτουν σε δημοπρασία διάσημοι ερμηνευτές για να ενισχύσουν το απεργιακό ταμείο των συναδέλφων τους στη διάρκεια της απεργίας.

Ολες οι παραπάνω προτάσεις είναι διαθέσιμες για όσους έχουν το κατάλληλο βαλάντιο, μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών, μετά από πρωτοβουλία διασημοτήτων του Χόλιγουντ. Η κίνηση έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των απεργών-μελών των συνεργείων, ώστε να καλύψουν την υγειονομική τους περίθαλψη εν μέσω της πολύμηνης απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων.

Οι συναντήσεις προς πώληση περιλαμβάνουν τον σταρ της βραβευμένης κωμικής σειράς «Parks and Recreation», Ανταμ Σκοτ. Εννοείται ότι αν θέλει κάποιος να διεκδικήσει τη βόλτα του σκύλου του από τον Σκοτ, θα πρέπει να εδρεύει στο Λος Αντζελες. Η τρέχουσα πλειοψηφούσα προσφορά ξεπερνά τα 3.000 δολάρια (2.800 ευρώ).

Αν δεν έχετε σκύλο για περπάτημα, εναλλακτικά, η πρωταγωνίστρια της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Girls», Λένα Ντάναμ, θα μπορούσε να ζωγραφίσει μια τοιχογραφία στο σπίτι σας – με την τελευταία προσφορά στα 5.100 δολάρια (4.790 ευρώ). Εναλλακτικά, επίσης, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα κεραμικής στη Νέα Υόρκη με την κωμικό Μπίζι Φίλιπς.

Η βραβευμένη ηθοποιός Νατάσα Λιόν έχει βγάλει σε πλειστηριασμό «μια 15λεπτη υπαρξιακή συζήτηση με την ίδια και τον σκύλο της, με επίκεντρο το σταυρόλεξο των New York Times» (Shutterstock/DFree)

Ο πλειστηριασμός στο eBay οργανώθηκε από την Union Solidarity Coalition (Συνασπισμός Ενωτικής Αλληλεγγύης), μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από συγγραφείς και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ τον περασμένο Μάιο για να προσφέρει οικονομική υποστήριξη στους κλάδους. Οι πλειστηριακές προσφορές μπορούν να υποβληθούν έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το BBC News ρίχνει μια γρήγορη ματιά στις υπόλοιπες προτάσεις των πλειστηριασμών. Ανακαλύπτει ένα καπέλο Fedora με την υπογραφή του θρυλικού τραγουδοποιού Τομ Γουέιτς. Επίσης, ξεχωρίζει την προσφορά του καστ του τηλεοπτικού καρτούν «Bob’s Burgers» να «τραγουδήσει ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για εσάς» – εάν μπορείτε να ξεπεράσετε την τρέχουσα προσφορά, η οποία ανέρχεται στα $5.000 (4.690 ευρώ).

Η Νατάσα Λιόν, αμερικανίδα πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Russian Doll» του Netflix, θα σας βοηθήσει να λύσετε το σταυρόλεξο των New York Times για 15 λεπτά, εάν η προσφορά σας αναδειχθεί νικήτρια. Η πρόταση υπόσχεται «μια 15λεπτη υπαρξιακή συνομιλία με τη Νατάσα Λιόν και τον σκύλο της, Ρούτμπιαρ».

Ο βραβευμένος με Εμμυ κωμικός Μπομπ Οντενκερκ προσφέρει στον πλειστηριασμό ένα δείπνο μαζί του στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Αντζελες ή μέσω Zoom – για όποιον μένει αλλού (Shutterstock/Joe Seer)

Ο πρωταγωνιστής της περιπετειώδους σειράς «Better Call Saul», Μπομπ Οντενκερκ, και ο συμπρωταγωνιστής του στην κωμική σειρά «Mr. Show», Ντέιβιντ Κρος, θα δειπνήσουν μαζί σας στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Αντζελες – ή, αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, θα στείλουν ντελίβερι από το αγαπημένο σας τοπικό εστιατόριο και θα δειπνήσουν μαζί σας μέσω Zoom. Οι προσφορές έχουν φθάσει τα 7.100 δολάρια (6.660 ευρώ).

Ο βραβευμένος με Οσκαρ και Εμμυ ηθοποιός Τζον Λίθγκοου προσφέρεται να ζωγραφίσει τον σκύλο σας. Ο νικητής πλειοδότης καλείται να στείλει τέσσερις έως πέντε φωτογραφίες «και ο Τζον θα ζωγραφίσει ένα πορτρέτο με ακουαρέλα του καλύτερου φίλου σας» αναφέρεται στην ανάρτηση της δημοπρασίας.

Μέλη της Ενωσης Ηθοποιών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (SAG) ενώθηκαν τον Ιούλιο με τα μέλη της Ενωσης Σεναριογράφων, που απεργούσαν από τον περασμένο Μάιο. Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τα στούντιο και τους κολοσσούς παραγωγής περιεχομένου ροής σχετικά με τις μισθολογικές διεκδικήσεις τους, τις συνθήκες εργασίας και τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τον κλάδο.

Η SAG κατηγόρησε την Ενωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) ότι «δεν ήταν πρόθυμη να προσφέρει μια δίκαιη συμφωνία». Μέχρι να υπογραφεί μια αμοιβαία συμφωνία, χιλιάδες ηθοποιοί και τεχνικοί θα παραμένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη και χωρίς εργασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...