427
|

Δένδιας για Δήμαρχος;

Δένδιας για Δήμαρχος;

Ο κ. Δένδιας αναμφίβολα είναι ο σταρ των ημερών – και πώς να μην είναι, άλλωστε; Δεν είναι και λίγο αυτό που έκανε, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ένας Υπουργός λειτούργησε με βάση την κοινή λογική και δεν τα πήγε κι άσχημα…

Είναι λίγο παραπάνω Δεξιός, αλλά τι να κάνουμε; Μήπως οι Αριστεροί που και καλά φώναζαν για τους ναζί έκαναν τίποτα; Ήθελε πολύ μυαλό για να πάρει το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ τους 32 φακέλους και να κάνει μία μήνυση; Δεν πειράζει, σημασία έχει ότι το έκανε κάποιος και μάλιστα Δεξιός για να μας θυμίζει ότι η προοδευτικότητα δεν είναι κρυμμένη στα λόγια, αλλά στις πράξεις.

Τα συγχαρητήρια είναι δίκαια και του αξίζουν, αλλά εμένα με απασχολεί κάτι άλλο. Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για τον Δήμο της Αθήνας -που φημολογείται εδώ και καιρό- με ενοχλεί, ιδιαίτερα τώρα μετά τη σύλληψη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αν ήταν υποψήφιος ο οποιοσδήποτε άλλος Υπουργός, θα μου ήταν εντελώς αδιάφορο αλλά η συγκεκριμένη υποψηφιότητα με ενοχλεί λίγο, θα ήταν εντελώς παράλογο να αφήσει τη δουλειά που ανέλαβε στη μέση για να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας.

Έχει ακόμα αρκετή δουλειά το Υπουργείο και τώρα που βρήκαμε κάποιον να θέλει να λερώσει τα χέρια του δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αλλάξουμε. Με τη σύλληψη των ναζί έγινε μια καλή αρχή αλλά δεν άλλαξε τίποτα στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας, είναι τόσα που έχει ακόμα να κάνει… Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανένας το χαζό παιδί-οπαδό που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα της οπαδικής βίας. Μόλις τελειώσουμε με αυτή τη γάγγραινα, (αρκεί, απλά, να κάνουμε copy-paste με μερικές αλλαγές τον νόμο Θάτσερ για τη βία στα γήπεδα), πρέπει να ολοκληρωθεί και η υπόθεση με τους χρυσαυγίτες αστυνομικούς που ανέφερα πριν μερικές μέρες και είναι πια κάτι που όλοι παραδέχονται.

Ε, όταν μπουν αυτά σε μια σειρά ακολουθεί το οργανωμένο έγκλημα, οι νονοί, οι μπράβοι, οι συμμορίες, τα παράνομα πορνεία, το εμπόριο ανθρώπων, όπλων, ναρκωτικών και τόσα άλλα που μας τσακίζουν την καθημερινότητα. Με λίγα λόγια, αφού λεφτά δεν υπάρχουν πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, τουλάχιστον να νιώσουμε λίγο πιο ασφαλείς.

Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να γίνει ένας καλός Δήμαρχος, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας καλός Υπουργός και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που θα πρέπει να σταματήσει μια πορεία στη μέση για να διεκδικήσει ένα άλλο αξίωμα. Αντιλαμβάνομαι, φυσικά, ότι η θέση του Δημάρχου είναι μεγάλη τιμή και δύσκολα μπορεί κάποιος να πει όχι, αλλά και το να νιώσει μια κοινωνία περισσότερη ασφάλεια δεν είναι μικρό επίτευγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News