254
Ο Ελον Μασκ αγορεύει για άλλο θέμα, όμως κάλλιστα θα μπορούσε να εξωτερικεύει τη χαρά του για τα 56 δισ. δολάρια που παίρνει ως «αποζημίωση» από την εταιρεία του | REUTERS/Mario Anzuoni

Η Tesla χρυσώνει τον Μασκ και απολύει εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 09:15
Ο Ελον Μασκ αγορεύει για άλλο θέμα, όμως κάλλιστα θα μπορούσε να εξωτερικεύει τη χαρά του για τα 56 δισ. δολάρια που παίρνει ως «αποζημίωση» από την εταιρεία του
|REUTERS/Mario Anzuoni

Η Tesla χρυσώνει τον Μασκ και απολύει εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 09:15

Τον περασμένο Ιανουάριο ένας δικαστής της αμερικανικής Πολιτείας Ντέλαγουερ αποφάσισε ότι το «πακέτο αποζημίωσης» που πρότεινε η Tesla στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της, Ελον Μασκ, ήταν απαράδεκτο για πολλούς λόγους.

Πρώτον, η δικαστική απόφαση ξεφώνισε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla επειδή «αδιαφόρησαν για τα συμφέροντα των επενδυτών» και χρύσωσαν το αφεντικό τους σαν «καλοί υπηρέτες του».

Δεύτερον, διότι τα 56 δισ. δολάρια είναι αστρονομικό ποσόν. Oπως σχολίασε η Corriere della Sera, «είναι περισσότερα λεφτά από το ΑΕΠ 123 χωρών». Μάλιστα το ιταλικό φύλλο υπολόγισε ότι ο Μασκ «θα χρειαστεί 1.774 χρόνια για να τα ξοδέψει», ακόμη και αν είναι σπάταλος κάθε λεπτό που περνάει!

Η απάντηση της Tesla στη δικαστική απόφαση ήταν η άμεση μεταφορά της έδρας της επιχείρησης από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Ακολούθως, η εταιρεία πρότεινε το ίδιο «πακέτο αποζημίωσης» στον Μασκ.

Τις ημέρες που μονοπωλούσε την επικαιρότητα η «αποζημίωση» του Μασκ, ο ίδιος ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ότι θα περικοπούν θέσεις εργασίας σε ποσοστό 10%, διότι η εταιρεία έχει ζημίες.

Το πρώτο τρίμηνο η Tesla πούλησε μόνο 386.810 οχήματα, πολύ κάτω από τον τζίρο του περασμένου έτους κατά την αντίστοιχη περίοδο. Η γκάμα των μοντέλων γερνάει και η δυναμική των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβραδύνεται.

Η μετοχή της Tesla μειώθηκε κατά 38,5% από την αρχή του έτους και η εταιρεία ξεκίνησε να πουλάει νέα μοντέλα με έκπτωση. Κάποια πράγματα, όμως, σύμφωνα με τον προφήτη της συνεχούς αλλαγής, τον Μασκ δηλαδή, δεν αλλάζουν ποτέ. Μεταξύ αυτών είναι και η υπέρογκη αμοιβή του με τα διάφορα έξτρα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...