193
Ουκρανικό τανκ Τ-72, κοντά στο Ρομπότινε | Andre Luis Alves/Anadolu via Getty Images

Ουκρανία: Σφοδρές επιθέσεις των Ρώσων στην Ζαπορίζια

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2024, 15:10
Ουκρανικό τανκ Τ-72, κοντά στο Ρομπότινε
|Andre Luis Alves/Anadolu via Getty Images

Ουκρανία: Σφοδρές επιθέσεις των Ρώσων στην Ζαπορίζια

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2024, 15:10

Μετά την έξοδο των ουκρανικών δυνάμεων από την Αβντιίβκα στα ανατολικά και την πτώση της πόλης στα χέρια των Ρώσων, οι Ουκρανοί δέχονται σφοδρή επίθεση και στη Ζαπορίζια, στα νότια.

Ο Ντμίτρο Λιχόβι, εκπρόσωπος των Ουκρανών, είπε στην κρατική τηλεόραση την Δευτέρα, ότι οι ουκρανικές θέσεις δέχονται σφοδρά πυρά στην περιοχή της πολύπαθης Ζαπορίζια.

Ειδικότερα οι Ρώσοι επιτίθενται κατά κύματα στο χωριό Ρομπότινε, ένα από τα λίγα σημεία στα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να ανακτήσουν χαμένο έδαφος, στη διάρκεια της περσινής αντεπίθεσής τους, η οποία δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν απωθήσει ρωσική επέλαση με τεθωρακισμένα, το Σάββατο, και τώρα οι Ρώσοι επιτίθενται κατά κύματα με μικρές ομάδες, που υποστηρίζονται από τεθωρακισμένα.

Το Σάββατο, οι Ουκρανοί κατέστρεψαν 18 τεθωρακισμένα και τανκς των Ρώσων.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας είπε το Σάββατο ότι οι Ουκρανοί αποσύρθηκαν από την Αβντιίβκα για να μην περικυκλωθούν από τους Ρώσους, μετά από μήνες σφοδρών επιθέσεων στην πόλη.

Η ανακατάληψη της Αβντιίβικα θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία των Ρώσων μετά την κατάληψη του Μπαχμούτ τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...