223
Σκηνή από το ουκρανικό βίντεο: το πλοίο βάλλεται από drones | web

Ουκρανοί: «Βυθίσαμε ρωσικό αποβατικό πλοίο!»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2024, 19:39
Σκηνή από το ουκρανικό βίντεο: το πλοίο βάλλεται από drones
|web

Ουκρανοί: «Βυθίσαμε ρωσικό αποβατικό πλοίο!»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2024, 19:39

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε έναβίντεο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν με drones ρωσικό πολεμικό πλοίο. Στο εν λόγω ντοκουμέντο διακρίνονται πολλά drones θαλάσσης να πλησιάζουν το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Cesar Kunikov» στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.

Τα drones έπληξαν το πλοίο, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «υπέστη ρήγματα στο κύτος και άρχισε να βυθίζεται». Το «Cesar Kunikov» είναι μεγάλο πλοίο και έλαβε μέρος σε συγκρούσεις στη Συρία, στη Γεωργία και στην Ουκρανία.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε μια στήλη καπνού να υψώνεται από το πλοίο. Πάντως από ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι υπήρξε κινητοποίηση έρευνας και διάσωσης. Το περιστατικό ανέφεραν και ρώσοι μπλόγκερ που δημοσιεύουν τακτικά πληροφορίες για στρατιωτικά θέματα, προτού αυτές επιβεβαιωθούν επισήμως από τον ρωσικό στρατό.

Αν το ουκρανικό χτύπημα επιβεβαιωθεί, θα συνιστά τη δεύτερη επιτυχημένη επιχείρηση αυτόν τον μήνα εναντίον του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Διότι την 1η Φεβρουαρίου ουκρανικά θαλάσσια drones τύπου Magura V5 έπληξαν το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Ivanovets» τη νύχτα.

Το εν λόγω πλοίο συνήθως φιλοξενεί πλήρωμα 40 ναυτών. Δεν έγινε αμέσως σαφές αν υπήρξαν θύματα, αν και είναι πολύ πιθανόν αυτό, λόγω της ταχύτητας και της έντασης της επίθεσης.

Οι Ουκρανοί είπαν ότι και οι δύο επιθέσεις έγιναν από την ειδική μονάδα «Ομάδα 13», η οποία εξειδικεύεται στον ενάλιο πόλεμο με drones.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...