433
Η κάσκα Apple Vision Pro αναμένεται να αλλάξει τη βιομηχανία της εικονικής πραγματικότητας | Apple

Μια επαναστατική κάσκα με την υπογραφή της Apple

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 18:11
Η κάσκα Apple Vision Pro αναμένεται να αλλάξει τη βιομηχανία της εικονικής πραγματικότητας
|Apple

Μια επαναστατική κάσκα με την υπογραφή της Apple

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 18:11

Μπορεί η ετήσια παρουσίαση νέων προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών της Apple, την Τρίτη 6 Ιουνίου, να περιείχε πολλές και εντυπωσιακές ανακοινώσεις για όλη την γκάμα των προϊόντων της εταιρείας, από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα μέχρι ακουστικά και «έξυπνα» ρολόγια, όμως όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία το κλείσιμο της παρουσίασης, καθώς, όπως είχε γίνει γνωστό, θα αφορούσε την κάσκα εικονικής πραγματικότητας που η εταιρεία κατασκευάζε υπό πλήρη μυστικότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η κάσκα αυτή ονομάζεται Apple Vision Pro και, όπως αναμενόταν, έχει επαναστατικό σχεδιασμό, αλλά και τεχνολογικές καινοτομίες συνυφασμένες με όσα πρεσβεύει και παρουσιάζει η Apple από τη στιγμή της ίδρυσης της.

Είναι ένα gadget με το οποίο η εταιρεία φιλοδοξεί να αλλάξει τη βιομηχανία της εικονικής πραγματικότητας, όπως ακριβώς έκανε στη βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών με τους Mac, στη μουσική με τα iPod και στα κινητά τηλέφωνα με τα iPhone.

Η κάσκα είναι μικτής πραγματικότητας, ενσωματώνει δηλαδή τις δυνατότητες της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας. Είναι ιδιαιτέρως ελαφριά και υπερέχει σε εργονομία και αισθητική από κάθε άλλη κάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Η πρώτη μεγάλη καινοτομία της είναι ότι μπορεί να ελέγχεται με φωνητικές και οπτικές εντολές, καθώς και με χειρονομίες, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστη και λειτουργική. Η κάσκα δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον χωρίς να είναι απαραίτητο να χάσει ο χρήστης την επαφή με τον φυσικό του χώρο – αντιθέτως, να μπορεί να αλληλεπιδρά με αυτόν.

Η Apple υποστηρίζει ότι η ποιότητας της εικόνας είναι η καλύτερη που υπάρχει σε κάσκες εικονικής πραγματικότητας, και έτσι οι χρήστες θα απολαμβάνουν όποιο περιεχόμενο έχουν επιλέξει να βλέπουν, είτε αυτό είναι κάποιο βιντεοπαιχνίδι, είτε μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή, είτε κάποιο άλλο πρόγραμμα, είτε κάποια εφαρμογή εργασίας ή επικοινωνίας. Φυσικά, ο χρήστης της κάσκας θα μπορεί να περιηγείται στο διαδίκτυο και στα social media, να κάνει βιντεοκλήσεις, να στέλνει e-mail κ.λπ.

Οσον αφορά το περιβάλλον όπου θα βρίσκεται ο χρήστης, μπορεί να το δημιουργήσει όπως ο ίδιος επιθυμεί, είτε αυτό έχει να κάνει με την ψυχαγωγία του, είτε με τον εργασιακό του χώρο. Μπορεί να δημιουργεί έναν εικονικό χώρο όπου θα βλέπει μια ταινία σε οθόνη οποιασδήποτε διάστασης επιθυμεί, ακόμη και σε διαστάσεις κινηματογραφικής αίθουσας.

Μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα εικονικό γραφείο με πολλαπλές οθόνες που θα του επιτρέπουν να εργάζεται όπως αυτός θέλει, πιο άνετα και λειτουργικά από ό,τι στο πραγματικό του γραφείο. Η κάσκα επιτρέπει επίσης στον χρήστη να καταγράφει φωτογραφίες και βίντεο όσο τη χρησιμοποιεί και να τα μοιράζεται στο διαδίκτυο, όπως θα έκανε με τον υπολογιστή του.

Φυσικά, η κάσκα συνδέεται με τους υπολογιστές Macintosh, ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα, εάν θέλει, να μεταφέρει στο εικονικό περιβάλλον τον προσωπικό υπολογιστή του και να τον χρησιμοποιεί από εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...