404
Η Πόπη Τσαπανίδου δίνει στα πάντα μιαν αχλή τηλεοπτικής ρηχότητας, φούριας και ευκολίας | CreativeProtagon

Η Πόπη και το σοβιετικό δόγμα για την ψήφο

Η Πόπη Τσαπανίδου δίνει στα πάντα μιαν αχλή τηλεοπτικής ρηχότητας, φούριας και ευκολίας
|CreativeProtagon

Η Πόπη και το σοβιετικό δόγμα για την ψήφο

Μετά από ένα δίμηνο διάλειμμα μείωσης της ψαλίδας (τι άσχημη έκφραση), οι δημοσκοπήσεις ξαναγύρισαν εκεί που βρίσκονταν πριν το δυστύχημα των Τεμπών. Στη διαφορά πέντε μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγο πιο ζορισμένη την πιθανότητα αυτοδυναμίας στα ποιοτικά τους στοιχεία.

Ξαναγύρισε και η ψυχή των κυβερνητικών στη θέση που βρισκόταν όλα τα τελευταία χρόνια. Στη σιγουριά ότι θα νικήσουν. Καθότι, μετά την «τράκα» στα Τέμπη, η ψυχούλα τους είχε μετακομίσει προσωρινά στην Κούλουρη. Επέστρεψε με κάπως λιγότερη την αλαζονεία που προκαλεί η ανυπαρξία αντιπάλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, ξαναγύρισε στην προαιώνια καταγγελτική του μανία εναντίον  των δημοσκοπήσεων και των «πετσωμένων» Μέσων. Με σίγουρα πιο χαριτωμένη την εκφορά της καταγγελίας του λόγω Πόπης Τσαπανίδου, η οποία δίνει στα πάντα μιαν αχλή τηλεοπτικής ρηχότητας, φούριας και ευκολίας.

Η ΝΔ ξέρει ότι θα κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών του Μαΐου. Για παρακάτω όμως δεν έχει ιδέα. Διότι αν πάρει 31% θα είναι καταστροφή κι αν πάρει 34% θα είναι θρίαμβος. Αυτό το (εντός του στατιστικού λάθους) ανεπαίσθητο σύνορο των τριών μονάδων είναι ικανό να τρελάνει ακόμα και τον πιο ψυχικά ανθεκτικό δημοσκόπο.

Τουναντίον, ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι έτσι κι αλλιώς θα χάσει. Κανένα σενάριο που πατά σε οποιαδήποτε μέτρηση δεν δείχνει νίκη του τον Μάιο. Οπότε, νιώθει απελευθερωμένος και άνετος. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, καμία από τις υποσχέσεις του δεν πρόκειται να κριθεί στην πράξη.

Εξ ου και βρήκε τον τρόπο να μειώσει στο μισό το θηριώδες ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων, αυτή τη βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας μας. Και μάλιστα να το μειώσει με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Θαύμα, θαύμα. Παλιότερα, γεννούσε λεφτά από το τίποτα. Τώρα το άλλαξε και εξαφανίζει χρέος με το τίποτα. Πάντα ευρηματικός ο Τσίπρας.

Λιγότερο ευρηματικός ο Μητσοτάκης, διαφημίζει ότι η οικονομία πέτυχε φέτος μηδενικό έλλειμμα, ότι του χρόνου θα έχουμε 0,7% του ΑΕΠ πλεόνασμα και ότι επίκειται η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023. Πλάκα μας κάνει; Μ’ αυτά θα πάει να πάρει εκλογές; Σαν να διαφημίζει σε αμνοερίφια τα κοσμήματα του Καίσαρη. Σανό θέλουν αυτά, όχι διαμαντικά.

Τελικά, μόνο η Τσαπανίδου καταλαβαίνει τι γίνεται. Εφόσον το φυσιολογικό είναι να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι παρεκτροπή ή αίρεση. Σαν την πάλαι ποτέ Σοβιετία, που επειδή ο κομμουνισμός της ήταν το ιστορικά τελειότερο πολιτικό σύστημα ever, όποιος εναντιωνόταν δεν ήταν πολιτικός αντίπαλος, αλλά τρελός. Γι’ αυτό και έκλειναν τους αντιφρονούντες στα ψυχιατρεία. Οπότε τώρα, η Τσαπανίδου πού θα μας κλείσει στις 22 Μαΐου;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...