304
| INTIMEnews

Προσοχή έρχεται η Genesis! Eκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2022, 14:50
|INTIMEnews

Προσοχή έρχεται η Genesis! Eκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2022, 14:50

Σε Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίζεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το πρόσφατο Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην Ιταλία κινείται νότια νοτιοανατολικά, με αποτέλεσμα την επέλαση της κακοκαιρίας «GENESIS» (όπως ονομάστηκε), η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από την Πέμπτη (9/6) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11/6).

Κύρια χαρακτηριστικά της Genesis, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά από την Πέμπτη το  απόγευμα θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

Την Παρασκευή, έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία), όπου όμως από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο ισχυρά φαινόμενα αναμένονται σε  κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την  ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...