414
Η Ντάφνα και ο Αλεξάντερ Καρντινάλε μεγάλωναν το παιδί άλλων για τρεις μήνες |

Καλιφόρνια: Μπέρδεψαν τα έμβρυα στην κλινική και γέννησαν η μία το μωρό της άλλης!

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 18:26
Η Ντάφνα και ο Αλεξάντερ Καρντινάλε μεγάλωναν το παιδί άλλων για τρεις μήνες
|

Καλιφόρνια: Μπέρδεψαν τα έμβρυα στην κλινική και γέννησαν η μία το μωρό της άλλης!

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 18:26

Τα λάθος… μωρά έφεραν στον κόσμο δύο γυναίκες στην Καλιφόρνια, που γέννησαν με εξωσωματική γονιμοποίηση η μία το έμβρυο της άλλης, έπειτα από μπέρδεμα στην κλινική.

Πέρασαν μήνες πριν γίνει γνωστό το λάθος και τα δύο ζευγάρια ανταλλάξουν μωρά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσαν η Ντάφνα Καρντινάλε και ο σύζυγός της, Αλεξάντερ, εναντίον της κλινικής του Λος Αντζελες και του ιδιοκτήτη της, γιατρού Ελιράν Μορ. Το ζευγάρι ζητεί να γίνει δίκη με ενόρκους και να λάβει αποζημίωση.

Η Καρντινάλε είπε ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της, το 2019, της έκανε εντύπωση το σκουρόχρωμο δέρμα του, αλλά είχε εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στην κλινική και στη συνέχεια δέθηκε πολύ μαζί του, όπως και ο σύζυγός της.

Μετά από μήνες όμως, έμαθε ότι είχε μείνει έγκυος με το έμβρυο άλλης γυναίκας, στην οποία είχαν εμφυτευθεί τα δικά της γονιμοποιημένα ωάρια.

«Το τραύμα είναι μεγάλο. Αισθάνθηκα φόβο, θυμό, προδοσία και θλίψη. Μου έκλεψαν τη δυνατότητα να φέρω το δικό μου παιδί στον κόσμο, δεν είχα την ευκαιρία να δεθώ μαζί του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να το αισθανθώ να κλωτσάει», είπε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου.

Η κλινική δεν σχολίασε την υπόθεση.

Ο Αλεξάντερ Καρντινάλε κρατά στην αγκαλιά του την αληθινή του κόρη, Ζόι

Οι άλλοι δύο γονείς που εμπλέκονται στην ιστορία θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι και σχεδιάζουν τη δική τους μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί και τους τέσσερις.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η κλινική εμφύτευσε τα λάθος έμβρυα στις γυναίκες.

Τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν με μία εβδομάδα διαφορά, τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι γονείς μεγάλωναν το λάθος παιδί για τρεις μήνες, μέχρι που τεστ DNA επιβεβαίωσε τις υποψίες τους ότι είχε γίνει μπέρδεμα.

«Οι Καρντινάλε, μαζί με την μικρή τους κόρη, αγάπησαν το μωρό και φοβήθηκαν ότι θα τους το πάρουν. Στο μεταξύ, δεν γνώριζαν την τύχη του δικού τους εμβρύου και φοβούνταν ότι άλλη γυναίκα το είχε γεννήσει και ότι το παιδί τους ήταν κάπου αλλού στον κόσμο χωρίς αυτούς», δήλωσε ο δικηγόρος.

Τελικά η αλήθεια αποκαλύφθηκε, και τον Ιανουάριο του 2020, τα μωρά άλλαξαν σπίτια.

Αντίστοιχα περιστατικά είναι σπάνια, αλλά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

Ο δικηγόρος των ζευγαριών δήλωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερος ομοσπονδιακός έλεγχος των κλινικών εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Το δυσκολότερο από όλα ήταν να πούμε στην επτάχρονη κόρη μας ότι το μωρό δεν ήταν δικό μας. Η καρδιά μου θρηνεί για λογαριασμό της», είπε η Ντάφνα.

Από τότε, οι τέσσερις γονείς έχουν κρατήσει στενή επαφή μεταξύ τους προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία μεγαλύτερη οικογένεια, καθώς αγαπούν και τα δύο παιδιά το ίδιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...