370
Πιλότος της United εμβολιάζεται | United Airlines

«Κουράστηκα να βλέπω ανεμβολίαστους εργαζόμενους να πεθαίνουν»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2021, 14:26
Πιλότος της United εμβολιάζεται
|United Airlines

«Κουράστηκα να βλέπω ανεμβολίαστους εργαζόμενους να πεθαίνουν»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2021, 14:26

Στις 6 Αυγούστου, η αμερικανική United Airlines ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι υποχρεωτικός για τους 67.000 εργαζόμενούς της και ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας εξηγεί τον λόγο:  «Κουράστηκα να βλέπω εργαζόμενους να πεθαίνουν. Το ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν 300 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από ό,τι οι εμβολιασμένοι, είναι όλα όσα πρέπει να ξέρω. Το μέτρο σώζει ζωές», είπε ο Σκοτ Κίρμπι στο Axios.

Προς το παρόν, η United είναι η μόνη μεγάλη αεροπορική εταιρεία στις ΗΠΑ που υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε εμβολιασμό, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες, μετά την πλήρη έγκριση που πήρε το εμβόλιο της Pfizer από την FDA.

Η Delta τον έχει κάνει υποχρεωτικό για τους νεοπροσληφθέντες, ενώ μόλις ανακοίνωσε ότι από 1η Νοεμβρίου, θα χρεώνει επιπλέον 200 δολάρια τον μήνα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που είναι εγγεγραμένοι στο πλάνο περίθαλψης της εταιρείας, γιατί της δημιουργούν πρόσθετο «οικονομικό ρίσκο».

Η επίσημη έγκριση του εμβολίου λύνει τα χέρια των εργοδοτών, σημειώνει ο Κίρμπι. «Εξαλείφεται ένα από τα τελευταία ουσιαστικά εμπόδια για την αντίσταση στα εμβόλια. Και έτσι, διευκολύνει τις πολιτικές ηγεσίες και τους εργοδότες να τα κάνουν υποχρεωτικά. Οσο περισσότερες εταιρείες το κάνουν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να μην γίνει υποχρεωτικό παντού».

Ο Κίρμπι τόνισε ότι δεκάδες εργαζόμενοι της United έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, όλοι τους ανεμβολίαστοι.

«Χθες, πέθανε άλλος ένας. Ηταν μόνο 53 ετών και πέρασε οκτώ ημέρες στα επείγοντα, περιμένοντας τη θέση του στη ΜΕΘ, στο Χιούστον, γιατί είναι γεμάτη με ασθενείς Covid. Αλλά πέθανε πριν φτάσει στη ΜΕΘ. Κουράστηκα να το βλέπω να συμβαίνει όλο αυτό. Είναι τραγικό και αχρείαστο. Για αυτό κάναμε υποχρεωτικά τα εμβόλια», είπε χαρακτηριστικά.

Η United βοηθά τους εργαζόμενους να κλείσουν ραντεβού στις περιοχές τους και επίσης φιλοξενεί σε χώρους της υγειονομικούς που εμβολιάζουν το προσωπικό, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους. Μέχρι τώρα, 10.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί σε δικούς της χώρους. Επίσης, διοργανώνει συμβουλευτικές συνεδρίες με ειδικούς, που ενημερώνουν το προσωπικό της για τους εμβολιασμούς.

Οσοι εμβολιαστούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μπόνους ένα μεροκάματο.

Οσο για την υποχρεωτικότητα στους επιβάτες, ο Κίρμπι είπε ότι αυτό είναι θέμα της αμερικανικής ΥΠΑ, αλλά δεν θα υπάρχει λόγος αν οι περισσότεροι εργοδότες απαιτήσουν τα εμβόλια.

«Συνήθως, δεν έχουμε θαυματουργή λύση. Αυτή τη φορά όμως, έχουμε και είναι το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...