178
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο βήμα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα | ΙΝΤΙΜΕnews

Πιερρακάκης: Τέσσερις τρόποι για να κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 10:38
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο βήμα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πιερρακάκης: Τέσσερις τρόποι για να κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2020, 10:38

Με την ανάπτυξη πολλαπλών συστημάτων εφοδιασμού και επιλογών ώστε να κλείνει κάποιος ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμβάλλει με τη σειρά του στο Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με βάση την προτεραιότητα που θα ανακοινωθεί, διευκρίνισε, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα 2 ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου (με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία) είτε ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov. gr, είτε μέσω τη πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση, είτε μέσω φαρμακείων αλλά και μέσω ΚΕΠ.

Θα υπάρχει επιβεβαίωση των ραντεβού, αλλά και δυνατότητα αλλαγής.

Ο κ. Πιερρακάκης δεν απέκλεισε να προστεθούν και άλλοι τρόποι για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού, ενώ, όπως έκανε γνωστό, σχεδιάζεται ήδη μηχανισμός προκειμένου να μπορεί κάποιος να ενταχθεί στην προτεραιότητα, ανεξαρτήτως αν έχει ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ψηφιακής στρατηγικής, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...