300
Ο Ανδρέας Ξανθός με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ξανθός για Πολάκη: Οφείλουμε να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 12:41
Ο Ανδρέας Ξανθός με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ξανθός για Πολάκη: Οφείλουμε να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 12:41

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ, τον ρόλο που έπαιξε ο τουρισμός στη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή του στο υπουργείο Υγείας την περιόδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σχολίασε τη Δευτέρα ο Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και στον Γιάννη Πρετεντέρη, και απαντωντας σε σχετικό ερώτημα για τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη –με τα τραπεζώματα και τα σόου στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» χωρίς μάσκα– απάντησε εμμέσως ότι «όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους, όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα, ειδικά αυτή την περίοδο τη δύσκολη, που η κοινωνία πραγματικά είναι πιεσμένη, οφείλουμε με τις δηλώσεις, με τις πράξεις, με τη συμπεριφορά μας να συμβάλλουμε στο να συνειδητοποιείται ο κίνδυνος και να υπάρχει μια κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά από τους πολίτες. Αλλιώς τα μέτρα δεν θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χρειάζεται τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά και τα στρατιωτικά, να μπουν στη μάχη κατά της Covid-19, ενώ, όπως είπε, υπάρχει σχετική πρόταση του κόμματός του να γίνει το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης αποκλειστική κλινική για κορονοϊός.

Ο κ. Ξανθός προέβλεψε ότι η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Σε 10-15 μέρες θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων, εκτίμησε, για να προσθέσει πως τότε θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επέμεινε ότι ο τουρισμός είχε μια δευτερογενή συμβολή στην αύξηση των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι έχει ευθύνες και η Ευρώπη, καθώς δεν εφαρμόστηκε μια ενιαία απόφαση, αλλά κάθε κράτος δημιούργησε έναν δικό του αλγόριθμο, με πολλαπλές ταχύτητες, με συνέπεια οι χώρες υποδοχής, όπως η δική μας, να επιβαρυνθούν σημαντικά.

Μάλιστα, είπε ότι η κυβέρνηση, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την όντως επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της επιδημίας, έδωσε το μήνυμα ότι όλα είναι πλέον όπως πριν, συμβάλλοντας στον εφησυχασμό των πολιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...