442
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας κλήθηκε να σχολιάσει και τις επιδόσεις του νυν υπουργού Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας | INTIMEnews

Η καθηγήτρια Λινού απαντά στον Τσίπρα και την πρόταση να γίνει διακομματική υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 10:24
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας κλήθηκε να σχολιάσει και τις επιδόσεις του νυν υπουργού Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας
|INTIMEnews

Η καθηγήτρια Λινού απαντά στον Τσίπρα και την πρόταση να γίνει διακομματική υπουργός Υγείας

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 10:24

Ενήμερη για τη χρήση του ονόματός της, ως υποψήφιας –ορθότερα προτεινόμενης– διακομματικής υπουργού Υγείας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρωτολογία του χθες (εδώ) στη Βουλή, δήλωσε την Παρασκευή η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Ρωτήθηκα«, είπε η κ. Λινού μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «εάν θα με πείραζε να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου στη Βουλή και απάντησα «βεβαίως όχι».

Ερωτηθείσα αν θα δεχόταν μία τέτοια θέση υπερκομματικού υπουργού, σε περίπτωση που η πρόταση Τσίπρα γινόταν δεκτή από την κυβέρνηση, η κυρία Λινού δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως.

«Είναι πολύ υποθετικό. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή καιγόμαστε για το τι θα γίνει με τον κορονοϊό. Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση για το εάν θα γίνει κάποιος υπουργός, δεν έχει κανένα νόημα.

»Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλα πράγματα για τα οποία εγώ πραγματικά καίγομαι, όπως το τι θα γίνει με τον κορονοϊό και πώς θα εφαρμόσουμε καλύτερα τα πιο σωστά μέτρα», τόνισε στην απάντησή της.

Στη συνέντευξή της, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ρωτήθηκε και για τον νυν υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πόσο ικανός είναι να βρίσκεται -και να παραμείνει- στη δύσκολη αυτή θέση βάσει των επιδόσεών του στη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και προφανώς την περίοδο που ήταν φοιτητής παρακολούθησε και πέρασε τα μαθήματά μου. Οπότε γιατί να έχω αντίρρηση;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού.

Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard. Εχει διδάξει στην Ιατρική Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Mινεσότα, στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, καθώς και στο Cyprus International Institute for the Environment and Public Health in association with Harvard School of Public Health.

Από το 1982 υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, όπου από το 2004 είναι τακτική καθηγήτρια.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και επιστημονική υπεύθυνη του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία-Διαχείριση και Οικονομική Αποτίμηση.

Έχει υπηρετήσει σε μεγάλο αριθμό Επιτροπών και Συμβουλίων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Από το 1991 είναι πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis».το οποίο υλοποιεί ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και Δημόσιας Υγείας.

Από το 2014 έως το 2017 διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η Αθηνά Λινού είχε κατέλθει υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, στις εκλογές του 2009,  επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου,  και το 2011 διορίστηκε Ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Η κυρία Λινού δεν αποτελεί μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...