340
|

Η Γεροβασίλη έστειλε εξώδικο στην «Καθημερινή» για τις αποκαλύψεις για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 13:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/07/2020, 14:21

Η Γεροβασίλη έστειλε εξώδικο στην «Καθημερινή» για τις αποκαλύψεις για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 13:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/07/2020, 14:21

Στα δικαστήρια απειλεί να στείλει την «Καθημερινή» η Ολγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης που την εμφάνιζε, μέσω των ηχογραφημένων δηλώσεων του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλειου Ματθαιόπουλου, να ζητά συγκάλυψη των ευθυνών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την τραγωδία στο Μάτι (εδώ).

Οπως γνωστοποίησε η Κουμουνδούρου, δικαστικός επιμελητής επέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το εξώδικο στην εφημερίδα για το δημοσίευμα στο οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της».

Επίσης υπήρξε προειδοποίηση ότι «αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος, η κυρία Γεροβασίλη θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει».

Μολονότι γενικά στην Αριστερά τέτοιες ενέργειες εναντίον ΜΜΕ από άλλους πολιτικούς καταγγέλλονται με τα γνωστά περί φίμωσης του Τύπου και επίθεσης κατά της ελευθεροτυπίας, η κυρία Γεροβασίλη απαιτεί σε εξασέλιδο εξώδικό της την ανάκληση του δημοσιεύματος και υπαγορεύει μάλιστα το κείμενο που θα πρέπει να δημοσιευτεί ως επανόρθωση. Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την «Καθημερινή της Κυριακής» να γράψει ότι: «Η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από  αναξιόπιστες πηγές και μη διασταυρωμένες πληροφορίες, που την οδήγησαν στη σύνταξη δημοσιευμάτων τα οποία προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη της πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και πλέον Βουλευτή Άρτας, Γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, κας Όλγας Γεροβασίλη»…

Διαβάστε εδώ το εξώδικο της Γεροβασίλη στην «Καθημερινή»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι αναμενόταν να κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας, καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Λίγη ώρα αργότερα, η «Καθημερινή» απάντησε στο εξώδικο της κυρίας Γεροβασίλη:

Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κυρία Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό καθήκον της αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...