340
Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε μια δημόσια εμφάνισή του. Τώρα παρεμβαίνει και στα του κορονοϊού | Menelaos Myrillas / SOOC

O Κραουνάκης ανακάλυψε την «αλήθεια» για τον κορονοϊό, μετά την έσβησε και έπειτα εξηγήθηκε…

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 22:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/03/2020, 11:45
Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε μια δημόσια εμφάνισή του. Τώρα παρεμβαίνει και στα του κορονοϊού
| Menelaos Myrillas / SOOC

O Κραουνάκης ανακάλυψε την «αλήθεια» για τον κορονοϊό, μετά την έσβησε και έπειτα εξηγήθηκε…

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2020, 22:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/03/2020, 11:45

Ενας sui generis μουσικός με άποψη για όλα; Σίγουρα. Επικίνδυνος όμως; Υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι και επικίνδυνος. Ο Σταμάτης Κραουνάκης αποφάσισε να πει και αυτός την «άποψή» του για τον κορονοϊό – λες και ο φονικός Covid-19 είναι θέμα «άποψης» και όχι επιστημονικών δεδομένων.

Βέβαια, έστω και έτσι, θα ήταν μια ακόμη «άποψη» –καθώς, ως γνωστόν, όλοι έχουμε από μία– και μάλιστα ενός τύπου που γράφει τραγούδια και όχι ενός λοιμωξιολόγου ή επιστήμονα, αλλά το ζήτημα με τον κ. Κραουνάκη είναι ότι συχνά-πυκνά διεκδικεί πολιτικό ρόλο, σταθερά ως υμνητής του Αλέξη Τσίπρα και ενίοτε ως υβριστής του Αδωνι Γεωργιάδη, ως μέλος των περιβόητων επιτροπών της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το Χρέος, ως τροβαδούρος κατά του «μαύρου» στην ΕΡΤ κ.λπ. Επομένως το τι λέει στη δημόσια σφαίρα έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα, ιδίως σε κάποια ακροατήρια εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης συνωμοσιολογικής Αριστεράς.

Σε μια, λοιπόν, απίστευτη ανάρτηση στα social media, ο κ. Κραουνάκης επικαλέστηκε μια θεωρία συνωμοσίας, χαρακτηρίζοντας «εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών» τον κορονοϊό, για να προσθέσει και αυτός ότι το εμβόλιο έχει βρεθεί αλλά το… κρύβουν.

Ο μουσικός υποστήριξε ότι ο ιός είναι ένα κόλπο για να ξεχνάμε τα πραγματικά μας προβλήματα (!), ενώ κάλεσε τον κόσμο να ζει κανονικά και να μην ακούει την παραπληροφόρηση! Την παραπληροφόρηση!

Σύμφωνα με τον κ. Κραουνάκη, το εμβόλιο θα «εμφανιστεί μόλις επιτευχθεί ο στόχος» και υποστήριξε ότι η «πρόπολη» προστατεύει, καθώς, όπως σημείωσε, «πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία»…

Δεν είναι φυσικά ο πρώτος που διατυπώνει τέτοιες «απόψεις». Την περασμένη εβδομάδα και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ είχε υπαινιχθεί ότι υπάρχει έτοιμο το εμβόλιο και πως ο ο κορονοϊός είναι κατασκευασμένος τεχνητά. Μετά, ανασκεύασε…

Για λόγους ιστορικής καταγραφής, ιδού η ανάρτηση του κ. Κραουνάκη, που προσθέτει και άλλη τρέλα σε όσα ήδη ζούμε.

Μετά τον σάλο, η ανάρτηση αποσύρθηκε λίγο αργότερα από το προφίλ του κ. Κραουνάκη, ο οποίος πάντως επανήλθε την Τρίτη με ένα δεύτερο, επεξηγηματικό σχόλιο στο Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...