488
Ο 22χρονος μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, όπως καταγράφηκε από κάμερες στη Βαρκελώνη | El Pais

Νεκρός ο μακελάρης της Βαρκελώνης

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 18:13
Ο 22χρονος μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, όπως καταγράφηκε από κάμερες στη Βαρκελώνη
|El Pais

Νεκρός ο μακελάρης της Βαρκελώνης

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 18:13

Είναι, πια, γεγονός, αφού η ισπανική αστυνομία, με επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαίωσε πως ο βασικός δράστης της επίθεσης, η οποία διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, σκοτώθηκε τη Δευτέρα από πυρά των ανδρών της.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Μαροκινό, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της Βαρκελώνης, αφού νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις Αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη», ανέφερε στο Twitter η Mossos d’Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε όταν μία γυναίκα ανέφερε ότι τον είδε να πλησιάζει κάποια σπίτια, τον ρώτησε αν θέλει κάτι και αυτός άρχισε να τρέχει σε αμπελώνα. Ετσι ειδοποίησε την Αστυνομία και τον εντόπισαν για να ακολουθήσουν μετά οι πυροβολισμοί και ο θάνατος του.

H Αστυνομία, επίσης, διευκρίνισε ότι ο Αμπουγιακούμπ είχε σκοτώσει άλλον έναν άνδρα, για να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει μετά την επίθεση στη λεωφόρο Λα Ράμπλα.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στην πόλη Αλκανάρ. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο πυρήνας σχεδίαζε μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά.

Λίγο νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ευχαρίστησε την αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες και είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με τον οποίο ήταν σε συχνή επαφή από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων.

Πλέον, οι Αρχές έχουν εξαρθρώσει την ομάδα των 12 τζιχαντιστών που σκόρπισε τον θάνατο στην Ισπανία. Οκτώ είναι νεκροί και 4 έχουν συλληφθεί.

Νωρίτερα, επικράτησε το απόλυτο χάος, συνοδευόμενο με την απόλυτα επίκαιρη ερώτηση…

«Εχει συλληφθεί ή είναι νεκρός;». Τα όσα μετέδιδαν τα μεγάλα ισπανικά ΜΜΕ διίσταντο… συμφωνώντας σε ένα σημείο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας βρισκόταν ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο βασικός ύποπτος για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βαρκελώνης.

_97445221_mediaitem97445219
Ο καταζητούμενος Μαροκινός / Mossos d’Esquadra,

Όπως μετέδωσε το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser, στην περιοχή Σουμπιράτς, δυτικά της Βαρκελώνης, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τελικά πρόκειται για τον καταζητούμενο Αμπουγιακούμπ.

Η  έγκυρη El Pais αναφέρει πως ο άνδρας με τα εκρηκτικά στο Σουμπιράτς μοιάζει με τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, αλλά και η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, μετέδωσε επίσης ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς είναι ο 22χρονος καταζητούμενος.

Λίγο νωρίτερα, η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι ο Αμπουγιακούμπ είχε συλληφθεί σε άλλη κοινότητα της ίδιας περιοχής, το Σαντ Σαντουρνί ντ’ Ανόια. Οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας όμως δεν επιβεβαίωσαν αυτήν την πληροφορία.

Πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο τέλος και για έναν τραυματία στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τελικά, τα ρεπορτάζ βγήκαν αληθινά. Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...