295
Η Καλυψώ Γούλα και ο Γιάννης Μπουτάρης το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη | Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Καλυψώ Γούλα: «Με τρομάζει ότι κανένας δεν προστάτευσε τον Μπουτάρη»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 11:29
Η Καλυψώ Γούλα και ο Γιάννης Μπουτάρης το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη
|Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Καλυψώ Γούλα: «Με τρομάζει ότι κανένας δεν προστάτευσε τον Μπουτάρη»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 11:29

Η επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης το Σάββατο έγινε μπροστά σε όλο τον κόσμο αλλά ούτε ένα μέλος των ποντιακών οργανώσεων, ή των αστυνομικών, δεν έσπευσε να τον προστατεύσει, τονίζει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Σε δηλώσεις της την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, αλλά και στην παρέμβασή της στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, η κυρία Γούλα περιέγραψε τα  περιστατικά της επίθεσης που έγινε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Αυτό που με τρόμαξε ακόμη περισσότερο είναι ότι κανένας από τους παριστάμενους στην εκδήλωση δεν προσπάθησε να εμποδίσει τους δράστες να χτυπούν τον κ. Μπουτάρη», είπε.

Πρόσθεσε η ίδια ότι το υπόλοιπο πλήθος δεν φαίνεται να αναλογίστηκε πως πρόκειται για τον δήμαρχο της πόλης.

Σχολίασε ακόμη «τρομακτικές» τις αναρτήσεις όσων έγραφαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι δράστες έπραξαν σωστά γιατί ο δήμαρχος είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις. «Είναι σαν να λένε ότι δεν φταίει ο βιαστής αλλά η γυναίκα που φοράει κοντή φούστα» είπε.

Σε άλλη παρέμβαση είχε χαρακτηρίσει την επίθεση οργανωμένη και «άνανδρο και βίαιο επεισόδιο». «Ηταν ένα οργανωμένο σχέδιο επίθεσης, με έναν συγκεκριμένο στόχο. Είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό. Ήμασταν τυχεροί που δεν έγινε», ανέφερε.

Μετά το περιστατικό τόνιζε ότι «σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν είδα αστυνομικό, ούτε κανένα από την οργανωτική επιτροπή».

Για τους ανθρώπους που επιτέθηκαν στον δήμαρχο, χαρακτήρισε ξεδιάντροπο ότι αυτοί οι άνθρωποι «δεν είχαν καμία αγωνία να καταγραφεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων μπροστά σε κινητά, κάμερες.

» Δεν έγινε σε ένα σκοτάδι. Ήταν χαρά θεού η μέρα, υπήρχε κόσμος με κινητά που κατέγραφε και παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι αυτοί, που θα πουν θόλωσα, τι θα επικαλεστούν. Είχαμε live την τέλεση ενός αδικήματος, εκτός του κυρίου που είχε την κουκούλα στην τσέπη».

Κατέληξε λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε στη Θεσσαλονίκη το σκοτάδι να καταπιεί τη Δημοκρατία. Δεν πρόκειται να γίνει όσο είμαστε εδώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...