210
Από την προηγούμενη πεζοδρόμηση στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, στις οδούς Βύσσης και Καΐρη | Nick Paleologos / SOOC

Δήμος Αθηναίων: Πεζόδρομοι οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη στο Εμπορικό Τρίγωνο

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 13:32
Από την προηγούμενη πεζοδρόμηση στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, στις οδούς Βύσσης και Καΐρη
|Nick Paleologos / SOOC

Δήμος Αθηναίων: Πεζόδρομοι οι οδοί Αβραμιώτου και Καρόρη στο Εμπορικό Τρίγωνο

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 13:32

Σε δρόμους αποκλειστικά για πεζούς μετατρέπει ο δήμος Αθηναίων από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τις οδούς Αβραμιώτου και Καρόρη, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από μεθαύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου δεν θα μπορούν να στρίβουν από την οδό Βορέου δεξιά προς την οδό Καρόρη και από την οδό Αγίας Ειρήνης δεξιά προς την οδό Αβραμιώτου (σχετικός χάρτης).

Kleisimo 28092017mapΤους τελευταίους πέντε μήνες, ο δήμος Αθηναίων έχει πεζοδρομήσει οκτώ δρόμους, στο Εμπορικό Τρίγωνο: τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Καρόρη (έως Βορέου), Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου που λειτουργούν πλέον ως πεζόδρομοι. «Οι πεζοδρομήσεις που έχουμε κάνει έως σήμερα στο Εμπορικό Τρίγωνο δίνουν νέα ώθηση σε μία πολύ σημαντική περιοχή του κέντρου» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «οι εργασίες αποκατάστασης έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών που γίνονται ολοένα και περισσότεροι».

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι. Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...