436
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα χειροκροτούν τα παιδιά που τους έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα | Menelaos Myrillas / SOOC

«Μπαμπά, γιατί να βάλεις πάλι πρωθυπουργός;» ρωτά ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2018, 12:18
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα χειροκροτούν τα παιδιά που τους έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Μπαμπά, γιατί να βάλεις πάλι πρωθυπουργός;» ρωτά ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2018, 12:18

Πώς να κρυφτείς και τι να απαντήσεις στα παιδιά; Ειδικά αν δεν μπορούν να συμβιβάσουν στο μυαλό τους την εικόνα του πατέρα που ξυπνά μαζί τους νωρίς το πρωί και στη συνέχεια λείπει για ώρες στο γραφείο – πόσω μάλλον το πρωθυπουργικό γραφείο.

Για αυτήν την πλευρά της ζωής του έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».

Σε μια σπάνια αναφορά του στην οικογένειά του, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε το απλό ερώτημα που του έκανε πρόπερσι το καλοκαίρι ο γιος του. «Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας», του είπε ο μικρός.

«Αντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο κ. Τσίπρας που απάντησε: «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος».

Ο γιος του μάλλον δεν πείστηκε από την απάντηση: «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Για την καθημερινότητα, λέει ότι προτιμά να περνά τον χρόνο που είναι στο σπίτι του παίζοντας με τα παιδιά του και για το λόγο αυτό ξυπνά νωρίς το πρωί γιατί το βράδυ, όταν επιστρέφει, έχουν πλέον κοιμηθεί.

«Μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους.

» Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά», λέει στην εφημερίδα.

«Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο της Αθήνας»

Ο Πρωθυπουργός μιλά και για την επιλογή της Κυψέλης στην οποία ζει εδώ και αρκετά χρόνια.

Νωρίτερα είχε περάσει και από άλλες συνοικίες του κέντρου της Αθήνας γιατί όπως λέει «έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο»

Μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια, αλλά δεν τους ακολούθησε. Τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους και έπειτα μετακόμισε στα Εξάρχεια.

Οταν αποφάσισαν να μείνουν μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν «κέντρο απόκεντρο». Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα».

Ωστόσο με τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους διαπίστωσαν ότι ο χώρος ήταν λίγος. «Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω  ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε».

Σήμερα ζει στην Ανω Κυψέλη, που όπως λέει είναι «μια περιοχή που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...