361
Εικόνα από το σημείο του ατυχήματος | serreslife.gr

Ανατροπή λεωφορείου με τραυματίες μαθητές και γονείς στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 11:49
Εικόνα από το σημείο του ατυχήματος | serreslife.gr

Ανατροπή λεωφορείου με τραυματίες μαθητές και γονείς στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 11:49

Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε γύρω στις 08:30 της Παρασκευής, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν συνολικά 21 μαθητές και γονείς που τους συνόδευαν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής (Δράμα, Σέρρες, Καβάλα), χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, οι 15 μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών, τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δύο στο νοσοκομείο Δράμας, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σοβαρότερος είναι ο τραυματισμός ενός παιδιού που έχει ανοικτό κάταγμα άνω άκρου.

Οι μαθητές είναι από το δημοτικό σχολείο του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη, ενώ συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές και 17 ενήλικες.

leoforeio2
(serreslife.gr)

Το ατύχημα συνέβη -ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς- κοντά στον οικισμό Αγγίστα, όταν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να συρθεί για πολλά μέτρα και να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου, το ατύχημα προκλήθηκε όταν μία νταλίκα, ερχόμενη από το αντίθετο ρεύμα, πλησίασε πολύ τη μέση του δρόμου. Προκειμένου να την αποφύγει, ο οδηγός του λεωφορείου κατηύθυνε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αστυνομία αναζητούσε τον οδηγό της νταλίκας ο οποίος εγκατέλειψε το σημείο μετά το ατύχημα.

Στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική.

Οταν ανετράπη το λεωφορείο, επικράτησε πανικός. Σύμφωνα με μαρτυρίες των γονέων που βρίσκονταν μέσα στο όχημα, οι μαθητές είχαν τρομοκρατηθεί και αντίστοιχα οι γονείς είχαν πανικοβληθεί, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα παιδιά τους. «Όταν σταμάτησε το λεωφορείο έψαχναν οι γονείς να βρουν τα παιδιά τους και να δουν που τραυματίστηκαν. Το χεράκι του γιου μου είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα καθίσματα και δεν μπορούσα να το βγάλω έξω. Θυμάμαι ότι με βοήθησαν οι άλλοι γονείς, η πυροσβεστική και ο οδηγός», είπε μία μητέρα, από το νοσοκομείο στη Δράμα όπου βρισκόταν με τον γιο της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...