179
Αυθεντικό διαμάντι της De Beers που βγήκε σε δημοπρασία | EPA/ANDY RAIN

Τέλος εποχής: Τεχνητά διαμάντια θα πουλήσει για πρώτη φορά η De Beers

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 15:16
Αυθεντικό διαμάντι της De Beers που βγήκε σε δημοπρασία
|EPA/ANDY RAIN

Τέλος εποχής: Τεχνητά διαμάντια θα πουλήσει για πρώτη φορά η De Beers

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 15:16

Ο οίκος De Beers, που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στην παγκόσμια αγορά των διαμαντιών, πρόκειται πρώτη φορά στην ιστορία του να αρχίσει να πουλά συνθετικά διαμάντια.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε στους πελάτες του αναφέρει ότι τα διαμάντια θα πωλούνται προς 800 δολάρια το καράτι.

Οι τιμές για τα φυσικά κατεργασμένα διαμάντια διαφέρουν ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα, την καθαρότητα και την κοπή, είναι πάντως πολύ ακριβότερα από τα τεχνητά.

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του οίκου που υποσχόταν ότι ποτέ δεν θα πωλήσει πολύτιμους λίθους που κατασκευάζονται στο εργαστήριο.

Αντιθέτως, όπως γράφει το Bloomberg, ο οίκος De Beers έχει ένα από τα καλύτερα εργαστήρια κατασκευής συνθετικών διαμαντιών, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στη βιομηχανία. Λύσεις στα συνθετικά διαμάντια αναζητούν ακόμη και καταστήματα λιανικής, όπως τα αμερικανικά Walmart,  που επιθυμούν να διαθέσουν φθηνότερα κοσμήματα στους πελάτες τους.

Εχει επίσης σημαντική πείρα στη διάκριση τεχνητών από τα φυσικά, η οποία κάποιες φορές είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά των τεχνητών διαμαντιών ακόμη αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό τμήμα της συνολικής αγοράς, το μέγεθος της οποίας φτάνει τα 80 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...