176
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο -και λιγότερο χρονοβόρο- να πάρεις διαζύγιο | Τwitter

Διαζύγιο με ένα κλικ στον υπολογιστή…

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2018, 16:35
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο -και λιγότερο χρονοβόρο- να πάρεις διαζύγιο
|Τwitter

Διαζύγιο με ένα κλικ στον υπολογιστή…

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2018, 16:35

Το βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προσφέρει μία νέα online υπηρεσία για όσους το πήραν απόφαση και επιθυμούν να πάρουν διαζύγιο, συγκεντρώνοντας όλες τις απαραίτητες αιτήσεις και τα απαιτούμενα έγγραφα σε μία ιστοσελίδα.

Με τον τρόπο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν online την αίτηση διαζυγίου χωρίς να χρειαστεί ούτε να καν να περάσουν από το δικαστήριο.

Από τις αρχές Μαΐου που έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του συστήματος, έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις, με το 91% των χρηστών να δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από την υπηρεσία.

«Ηταν υπέροχο, ανώδυνο και λιγότερο αγχωτικό από τη φόρμα που δοκίμασα να συμπληρώσω πριν από μερικά χρόνια και βαρέθηκα να απορρίπτεται», δήλωσε στον Guardian μία γυναίκα που εξασφάλισε το ηλεκτρονικό της διαζύγιο χάρη στη νέα υπηρεσία.

Ήδη πάντως η εφαρμογή και η κυρίως η διάδοση του νέου συστήματος, προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη απώλεια πολλών θέσεων εργασίας  στον τομέα των νομικών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικαστικού συστήματος στη Βρετανία θα οδηγήσει στην περικοπή – εξαφάνιση περισσότερων από 6.500 θέσεων εργασίας (δικηγόρων, δικαστών, αλλά και συνδεδεμένων επαγγελμάτων) μέχρι το 2022 σε Αγγλία και Ουαλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...