610
Οι παίκτες της Γιούβε διαμαρτύρονται στον διαιτητή που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει κρίνει την πρόκριση | REUTERS/Susana Vera

Ηταν τελικά η ποδοσφαιρική «ληστεία του αιώνα»;

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 11:43
Οι παίκτες της Γιούβε διαμαρτύρονται στον διαιτητή που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει κρίνει την πρόκριση
|REUTERS/Susana Vera

Ηταν τελικά η ποδοσφαιρική «ληστεία του αιώνα»;

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 11:43

Ηταν οι πρώτες δηλώσεις του Μπουφόν μετά το τέλος ενός αγώνα που θα μείνει στην Ιστορία. Ο διαιτητής είχε κλέψει την παράσταση καταλογίζοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ρεάλ και λίγο μετά είχε αποβάλει τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους. Οπως είναι φυσικό, ο Ιταλός «έβραζε»:

«Καταλόγισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Ηταν ένας διαιτητής κυνικός, δίχως προσωπικότητα. Κατέστρεψε το όνειρο μίας ομάδας η οποία πάλεψε έως το φινάλε. Ο διαιτητής στη θέση της καρδιάς έχει έναν σκουπιδοτενεκέ.

» Ενα τέτοιο άτομο που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, καλύτερα να καθίσει στην εξέδρα ή στο σπίτι του και να τρώει πατατάκια. Αυτός ο διαιτητής δεν είναι ικανός να διευθύνει μία τέτοια μάχη».

Ο Μπουφόν έμοιαζε έξαλλος. Ωστόσο, τη στιγμή εκείνη πέρασε από πίσω του ο Κριστιάνο Ρονάλντο που, προς τιμήν του, θέλησε να τον χαιρετήσει.

Ετσι, ο Μπουφόν άφησε για λίγο την κάμερα και αγκάλιασε τον Πορτογάλο σε μία κίνηση αμοιβαίου σεβασμού:

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Μεχντί Μπενατιά, στον οποίο καταλογίστηκε το πέναλτι που έκρινε τελικά την πρόκριση.

«Εχω δει αγώνες στην τηλεόραση, έχω παίξει σε αγώνες. Δεν μπορείς να σφυρίζεις αυτή την παράβαση. Είναι εξοργιστικό για όλους μας, έπειτα από τέτοια προσπάθεια. Το παιχνίδι έπρεπε να πάει στην παράταση. Σιχαίνομαι όλο και περισσότερο το ποδόσφαιρο» ανέφερε στο “beIN SPORTS”.

«Οταν κάνεις μία τόσο μεγάλη προσπάθεια, δεν μπορεί ο διαιτητής να παίρνει αυτή την απόφαση στο 93ο λεπτό και να καταστρέφει όλη μας τη δουλειά. Εκανα τα πάντα για να μην τον ακουμπήσω (σ.σ.: τον Λούκας Βάθκεθ). Σε καμία περίπτωση δεν τον έσπρωξα».

Ο Λούκας Βάθκεθ ρωτήθηκε φυσικά για το αν ήταν πέναλτι αυτό που κέρδισε και χάρισε την πρόκριση στη Ρεάλ σε βάρος της Γιουβέντους και ήταν κατηγορηματικός: «Ο Μπενατιά με κατεδάφισε».

«Ναι, ήταν πέναλτι. Ο Ρονάλντο μού έδωσε την μπάλα κοντά στο πέναλτι, ήμουν έτοιμος να τελειώσω τη φάση και ο αμυντικός ήρθε από πίσω και με κατεδάφισε. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό» είπε ο Ισπανός.

Οταν ρωτήθηκε για τις διαμαρτυρίες των Ιταλών, πρόσθεσε: «Είναι λογικό να συμβεί αυτό, ήταν το τελευταίο λεπτό του αγώνα».

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς ο προπονητής των Μαδριλένων, Ζινεντίν Ζιντάν, αποθέωσε τον Τζανλουίτζι Μπουφόν: «Δεν πιστεύω πως άξιζε να βγει με τέτοιο τρόπο έξω ο Μπουφόν, αλλά αυτό είναι κάτι που έγινε. Ο,τι συνέβη στο τέλος του παιχνιδιού δεν μπορεί να αλλάξει όσα έκανε μέχρι εκείνο το σημείο. Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής και πιθανώς αυτή να μην ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο Champions League».

Δηλώσεις για τον αγώνα έκαναν και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι στην πλειονότητά τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον διαιτητή Ολιβερ. Χαρακτηριστική η περίπτωση του θρυλικού τερματοφύλακα, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ που έγραψε: «Η μαφία του ποδοσφαίρου άφησε εκτός τη Γιουβέντους».

Χαρακτηριστικά είναι και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

Συγκεκριμένα, η καταλανική «Sport» κάνει λόγο για την «Κλοπή του αιώνα». Μάλιστα χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την αποβολή του Μπουφόν στη φάση του πέναλτι για διαμαρτυρία.

sport_0

Την ίδια ώρα, η μαδριλένικη Marca γράφει ότι «Ηταν πέναλτι»

marca

Οπως είναι φυσικό, οι Ιταλοί βράζουν με τον διαιτητή του αγώνα. Η Corriere dello Sport ανακράζει: «Τι κλεψιά!»

corriere

Η Gazzetta dello Sport γράφει: «Η οργή και η υπερηφάνεια»

gazzetta

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...