241
Ο Νίκος Κοτζιάς και η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Ουσιαστική συζήτηση» επί δύο ώρες Κοτζιά και Γεννηματά για το Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 15:17
Ο Νίκος Κοτζιάς και η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Ουσιαστική συζήτηση» επί δύο ώρες Κοτζιά και Γεννηματά για το Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 15:17

Συνέχεια στον κύκλο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς έδωσε σήμερα Μ. Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ονοματολογικό μετά και την τριμερή συνάντηση που είχε στη Βιέννη την αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής  Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα, αλλά δεν έγιναν δηλώσεις ούτε από τον κ. Κοτζιά ούτε και από την κ. Γεννηματά.

Ωστόσο σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Μικρή αναφορά έγινε για την κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Δεν έγινε καμία αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Επίσης κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αρμόδιος από τη ΚΟ της ΔΗΣΥ για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κυρίας Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης.

Αργότερα τη Μ. Τρίτη, στις 18:00,  ο υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Χθες Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Η συνάντηση με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, αναμένεται να προγραμματιστεί προσεχώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...